Preko nagradne igre na lažnom Fejsbuk profilu NIS-a tražili lične podatke od ljudi

Koristeći naziv i logo NIS-a, nepoznati počinioci organizovali su lažnu nagradnu igru na društvenoj mreži Fejsbuk, u kojoj su zahtevali od nasumično izabranih korisnika društvenih mreža da pošalju svoje lične podatke i fotografije, saopštila je Naftna industrija Srbije.
Preko nagradne igre na lažnom Fejsbuk profilu NIS-a tražili lične podatke od ljudi
Foto: 021.rs
Kako se navodi, obaveštavaju svoje potrošače, klijente i pratioce na društvenim mrežama da kompanija NIS nije organizovala nikakve nagradne igre i zahtevala od učesnika slanje ličnih podataka u zamenu za nepostojeću nagradu.
 
"NIS je o ovim slučajevima odmah obavestio Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal Republike Srbije. Takođe, sporna stranica je odmah prijavljena kao lažna društvenoj mreži Fejsbuk", poručuju u NIS-u.
 
U ovoj kompaniji savetuju svim ljudima koji su prevareni na ovaj način da se obrate najbližoj policijskoj stanici ili Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.
  • Mirko

    13.07.2019 15:12
    E JocoJoco...
    Saleću te da ti prodaju da bi ti momci i devojke dobili neki sitan dodatak na mizernu platu. Jer ako ne prodaju xx čokoladica, menadžer pumpe neće iskazati super rezultat, pa će oni dobiti samo mizernu platu...
  • Anti Putin

    13.07.2019 10:16
    NIS ispade jadan i posten .
  • juea

    13.07.2019 08:43
    a NIS inace ne vara ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija