Bandić: Naša reakcija u skladu sa politikom predsednika

Reakcija naše delegacije je bila jasno iskazana, odlučna i u skladu sa politikom predsednika i instrukcijama ministra odbrane, rekao je general Predrag Bandić.

Izvor: B92

Petak, 12.07.2019.

21:35

Bandić: Naša reakcija u skladu sa politikom predsednika
Foto: Depositphotos/vlakoh

Šef delegacije Srbije je napustio sastanak o normalizaciji vazdušnog saobraćaja na Balkanu, održanom u Briselu, zbog pokušaja predstavnika Prištine da zloupotrebi učešće na skupu.

"Predstavnici tzv. 'Kosovskog ministarstva odbrane' i 'Kosovskih vazduhoplovnih vlasti' pokušali su da zloupotrebe sastanak radi promocije sopstvene jednostrano proglašene nezavisnosti i bezbednosne strukture koju čak ni NATO formalno ne priznaje, kako bi skrenuli pažnju sa nove inicijative koja šteti njihovoj percepciji ostvarene 'državnosti' i eventualno izazvali neuspeh razgovora koji im ne ide u prilog", rekao je Bandić za Kurir.

On je rekao da je podrška Albanije nastupu Prištine u Briselu nespojiva čak i sa postojećom politikom NATO i "potvrda politike stvaranja velike Albanije".

"Pre napuštanja naša delegacija je dva puta upozorila na zloupotrebu sastanka i zahtevala adekvatno predstavljanje ukazujući na odredbe Rezolucije SB UN 1244 koja je obavezujuća za sve učesnike razgovora", rekao je Bandić.

Ministarstvo odbrane saopštilo je da je šef delegacije Srbije general Predrag Bandić izrazio oštar protest, a zatim i napustio sastanak, jer su predstavnici privremenih institucija u Prištini zloupotrebili učešće na skupu i iskoristili ga za pokušaj promovisanja nezavisnosti tzv „Kosova" i njegovih nepostojećih institucija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: