Meštani ponovo zaustavili radove na MHE kod Štrpca

Oko pedeset građana okupilo se jutros oko 9 časova u mestu Obereke u opštini Štrpce da bi iznova zaustavili radove na izgradnji mini hidrocentrale.
Učesnici protesta su probili policijski kordon i zaustavili radove, a povredjenih nije bilo, preneo je KoSSev.
 
Taj portal je preneo da je bager izvođača radova kompanije "Metkos Group" i ovoga puta došao u pratnji jednog džipa Kosovske policije, ali i obezbeđenja privatne firme.
 
Prema rečima meštana, policija je formirala kordon ispred bagera, ali su ga građani probili i sprečili njegovo dalje kretanje.
 
KoSSev je preneo da su se okupljeni razišli oko podneva, a da su bageri obustavili rad.
 
Sredinom februara ove godine, posle duže od dva meseca protesta meštana, obustavljena je izgradnja mini hidrocentrale u Štrpcu, a bager koji je bio postavljen na mestu Obereke je uklonjen.
 
Tada je odluku o prestanku izgradnje donela opština Štrpce, odnosno njen gradonačelnik zbog toga što je usled radova došlo do zamućivanja vode za piće u rezervoaru, ali odluka opštine nije konačna zbog čega se čekalo na odluku Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja.
 
I pre odluke ministarstva, kompanija "Metkos Group" iz Prištine je početkom maja ponovo pokušala da nastavi radove i tada je došlo do sukoba gradjana sa policijom, pri čemu je bilo povredjeno dvadesetak meštana Štrpca.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija