Najnovije vesti
Vesti Politika
Jovičić: Đilas nije bio bogatiji pre politike, kao što tvrdi

Jovičić: Đilas nije bio bogatiji pre politike, kao što tvrdi

Član Predsedništva SNS Aleksandar Jovičić izjavio je danas da je izjava bivšeg gradonačelkina Beograda Dragana Djilasa, kako je "danas siromašniji nego kada je ušao u politiku", licemerna „i čista laž“ i dodao da je Djilasov profit pre ulaska u politiku bio 74.000 evra, a nakon izlaska iz vlasti 25 miliona evra.

Aleksandar Jovičić Foto: G. Srdanov / RAS Srbija
Aleksandar Jovičić

"Prikupili smo informacije iz Privrednog registra Češke, gde je Djilas imao kompanije, i došli do zaključka da su dve njegove kompanije, "Krokut" i "Linea" imale nula evra profita, dok je treća kompanije "MD Internešnl", ostvarila profit od 74.000 evra", rekao je Jovičić na konferenciji za medije u Pionirskom gradu.

On je rekao da se postavlja pitanje kako je Djilas sa 74.000 evra profita, koje je stekao izvan granica Srbije, da posle 10 godina vlasti u Srbiji, gde je, kaže, koristio svoj politički uticaj i pripadnost Demokratskoj stranci, uspeo da ostvari profit od skoro 25 miliona evra i 1.649 kvadratnih metara imovine.

"Uspešan menadžer, kako sebe Djilas naziva, uspeo je da za deceniju poslovanja u Češkoj, gde postoje odredjena pravila, dve firme dovede do likvidnosti. To znači da Češka nije bila med i mleko za Djilasa. Da li to znači da je Srbija 'Meka i Medina' kada ste bahat političar, kao što je bio Djilas, da uz pomoć pripadnosti jednoj stranici i korišćenje svih poluga vlasti napravite bogatstvo", rekao je Jovičić.

On je dodao da je, osim toga, Djilasova komanija, "Direkt medija" napravila promet od 500 miliona evra za deset godina.

"Da li je to politika koju zagovara Dragan Djilas? Da li Djilas i dalje želi da se vrati na čelo Beograda ili na neko drugo mesto kako bi udvostručio svoje bogatstvo i kako bi njegova Direkt medija kontrolisala ostale medije u Srbiji i prodavala sekunde", upitao je Jovičić.

Smatra da je većina gradjana saglasna sa time da je ta praksa završena i da više, kaže, ne žele da vide neodgovorne i bahate političare na vlasti.