Vesić: Beograd za vikend domaćin „FIBA 3x3 Challenger” takmičenja u basketu 1Foto: Beoinfo

Beograd će predstojećeg vikenda biti domaćin „FIBA 3×3 Challenger” takmičenja u basketu ispred „Štark arene”, i to je prava prilika da Srbija još jednom pokaže da je zemlja košarke, istakao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na konferenciji za novinare u Starom dvoru.

Vesić je dodao da se nada da će takav turnir, koji se prvi put održava u našoj zemlji, postati tradicija. 

„Izrazio bih zadovoljstvo što posle ženskog Evropskog prvenstva u košarci imamo još jedno takmičenje kod nas. Košarka, kao osnova basketa, uvek je dobrodošla u Srbiju i bitan nam je sport“, rekao je Vesić i pozvao Beograđane da pruže podršku srpskim ekipama.

On je poručio da je predstojeći turnir najveće takmičenje takve vrste na svetu i da mu je drago što će se održati u prestonici Srbije.

„Imamo najbolji tim na svetu, Novi Sad, ali i reprezentaciju. Basket se brzo razvija u svetu, postao je olimpijski sport, što je prilika i da osvojimo medalju. Iskazali smo želju da budemo domaćini jer želimo da doprinesemo popularizaciji ovog sporta koji se ubrzano razvija“, rekao je Vesić, uz konstataciju da Srbija želi da ulaže u sport u kome je veoma uspešna.

Reprezentativac Dejan Majstorović je zahvalio Gradu Beogradu što će biti domaćin tako velikog takmičenja.

„Presrećni smo što možemo da igramo turnir iz tako značajne serije u Srbiji. Donosi nam puno bodova u kvalifikacijama za Olimpijske igre, odnosno veliku šansu za plasman“, poručio je Majstorović.

Direktor turnira Nikola Koprivica naglasio je da mu je velika čast što će Beograd biti prvi put organizator tako značajnog takmičenja.

„To je nagrada za momke koji uspešno reprezentuju Srbiju. Trudili smo se da napravimo najveći „Challenger” na svetu, a ništa od toga ne bi bilo bez podrške Grada Beograda“, rekao je Koprivica, koji je dres uručio Goranu Vesiću.

„FIBA 3×3 Challenger” se pod pokroviteljstvom Grada Beograda održava u subotu i nedelju na terenu kod „Štark arene”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari