Vesti

0

Brnabić ocenila da se u Srebrenici desio strašan zločin, ali da Srbija nije odgovorna za to

Autor: MIM

Izvor: Beta

Brnabić ocenila da se u Srebrenici desio strašan zločin, ali da Srbija nije odgovorna za to

Izvor: Foto: Beta / Vlada Srbije / Slobodan Miljević

"Ja kada to kažem, onda mi kažu da sporim to što se desilo, jer to nisam nazvala 'genocidom'. Nije mi lako ni na jednu godišnjicu Srebrenice", rekla je Brnabić novinarima u Beogradu na pitanje da li Srbija negira genocid u Srebrenici.

Ona je kazala da Srbija "niti pribegava revizionizmu, niti veliča ratne zločince", te da je jedina zemlja koja je isporučila sve ljude koji treba da odgovaraju.

"Ne bih da se ovo uzme kao relativizacija, ali u Podrinju je ubijeno 3.267 Srba za koje niko nije odgovarao i nikome nije žao. Ja bih pre gledala na tu stranu kada govorimo ko je taj ko negira zločine. Ne sporim zločin u Srebrenici i izražavam duboko saučešće svima koji su njim pogođeni", rekla je Brnabić.  

 

Oni koji optužuju Stefanovića, na njegovom fakultetu držali predavanja kao počasni gosti

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je "čovek koji je optužio ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića za lažnu diplomu" bio jedan od najvažnijih u Srbiji za vreme kada je Stefanović diplomirao i da se uzda u institucije države i to da ljudi tada nisu varali desetine hiljada studenata. 

"Nadam se da oni koji trenutno optužuju Stefanovića, nisu dozvolili da neko vara 10 hiljada mladih ljudi, a istovremeno su podržavali taj fakultet time što su držali predavanja kao počasni gosti", rekla je Brnabić nakon posete Osnovnoj školi "Vojvoda Radomir Putnik".  

Kazala je da ne želi da pada na "političke spinove", samo zato što neko "želi da skrene pažnju sa tema koje ga bole".

Ona je kazala da bi trebalo da taj fakultet, ako su na njemu tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić i ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić držali predavanja, bude legitiman za državu.

"Ne može biti legitiman kada ste na vlasti, a nelegitiman kada ste opozicija", rekla je Brnabić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR