Vučetić: Berane će biti čisto, uprkos problemima sa kojima se Komunalno susreće

0
14

Sa sjednice

Direktor JP Komunalno preduzeće Berane Savo Vučetić poručio je da će grad biti čist uprkos brojnim problemima sa kojima se susreće to preduzeće.

On je na sjednici lokalnog parlamenta podsjetio da je koalicija Zdravo Berane prije pet godina, kada je osvojila lokalnu vlast, zatekla i grad zatrpan smećem.  

“Te ružne i užasne slike su obišle svijet ukazujući koliko je prethodna vlast vodila račina o interesima i zaštiti svojih građana. Međutim, mi smo kao odgovorni ljudi odmah uspjeli da očistimo javne površine od nagomilanih naslaga smeća koje su prijetile da izazovu ekološku katastrofu u Beranama. Od tada pa sve do danas kontejneri se redovno prazne, dok se čistoći grada poklanja posebna pažnja. Sve to ukazuje da ova lokalna vlast neće dozvoliti da se Berane prepoznaje po smeću kao u periodu vladavine DPS-a” – kazao je Vučetić.

Odbornici DPS-a su u svojim diskusijama tvrdili da Кomunalno preduzeće prilikom obavljanja redovnih aktivnosti pribjegava nezakonitim radnjama.

“Кrug bivše fabrike Celiloze i papita se zatrpava smećem od strane Кomunalnog preduzeća, što svjedoči da se otpad odlaže nezakonito” – čulo se iz odborničkih klupa DPS.

Vučetić je odgovorio da se pribjegava privremenim rješenjima i po cijenu plaćana kazni, samo da bi grad bio čist i da se ne bi, kako je kazao, ponovila velika epidemija iz vremena vlasti Demokratske partije socijalista, kada je nekoliko hiljada građana otrovano, a da zbog toga niko nije odgovarao.

Odbornik Nove Goran Кiković je istako da i adekvatno funkcionisanje novoizgrađenog azila za nezbrinute životinje ukazuje da Кomunalno preduzeće dobro radi.

“Za vrijeme vladavine DPS-a Beranama se nije moglo proći od pasa lutalica. Međutim, mi smo, kao odgovorna vlast, sagradili prihvatilište za nezbrinute životinje kojim upravlja Кomunalno preduzeće. Zato danas na ulicama nema toliko nezbrinutih životinja” – kazao je Kiković.

Sjednica lokalnog parlmenta započeta je prošle sedmice kada su, između ostaloh, usvojeni završni račun Opštine i Strateški plan razvoja za period 2019 do 2023.

Sljedeća sjednica Skupštine opštine je svečanog karaktera i održava se 21. jula povodom Dana opštine.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.