U toku prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka

14:07:00 12.07.2019, Komentara: 1

Novi Sad - Javni konkurs za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kurs rezervnih oficira Vojske Srbije otvoren je stalno, navode u novosadskom centru Ministarstva odbrane, podsećajući kandidate da se prijave.

U toku prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka

Mogu se prijaviti momci i devojke starosti od 19 do 30 godina, koji su državljani Srbije sa prebivalištem u zemlji, koji su zdravstveno sposobni i protiv kojih se ne vodi krivični postupak zbog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti. Uslov je i da kandidat nije osuđen na kaznu maloletničkog zatvora ili bezuslovno na kaznu zatvora zbog krivičnog dela (dok kaznu ne izdrži ili ne bude pušten na uslovni otpust).

“Izabrani kandidati potpisuju ugovor sa Ministarstvom odbrane, kojim se uređuju međusobna prava i obaveze, koji obavezno sadrži početak i završetak dobrovoljnog služenja vojnog roka, uslove života i rada, novčana primanja, uslove prekida dobrovoljnog služenja vojnog roka i naknadu troškova u slučaju neopravdanog prekida dobrovoljnog služenja vojnog roka”, navode u Ministarstvu odbrane.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Karina

, *.mbb.telenor.rs

Žao mi je samo što mlađa ,nisam.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1000.7 mb
Vetar: 1 m/s, S
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?