Gibraltar o razlozima zbog kojih je zaplenjen tanker

Gibraltar je doneo odluku o zapleni iranskog tankera prošle sedmice samo zato što je brod prekršio sankcije Evropske unije, a ne na zahtev bilo koje druge zemlje, izjavio je šef vlade te britanske teritorije Fabijan Pikardo.

"Grajs 1" su zaplenili britanski kraljevski marinci na obali Gibraltara zbog sumnje da je prekršila sankcije protiv Sirije, preneo je Rojters.

"Odluke vlade Njenog veličanstva u Gibraltaru donete su potpuno samostalno, na osnovu kršenja postojećih zakona, a ne na osnovu stranih političkih razmatranja", rekao je Pikardo parlamentu Gibraltara.

"Ove važne odluke o kršenju naših zakona nisu bile odluke koje se donose na osnovu političke molbe ili uputstva bilo koje druge države ili treće strane", rekao je Pikardo.

Iran je zatražio da Britanija oslobodi brod i negirao da je prenosio naftu Siriji i time prekršio sankcije.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво