Milić: Prioritet sportski turizam 1

Opština Veliko Gradište obogaćuje svoju turističku ponudu sportskim objektima i manifestacijama pa su Milena Matić i Tamara Miljević, Stefan Basta i Ivan Lozić najbolji u odbojci na pesku na terenima kraj Srebrnog jezera. Oni su trijumfovali na trećem turniru „Beach – volley lige 2019“.

Milena Matić i Tamara Miljević su u finalu savladale Natašu Savović i Ninu Škarić sa 2:0 (21:13, 21:15), dok su Irena Drobnjak i Milica Beljanski u meču za treće mesto pobedile Huanitu Mendosu i Aleksandru Aleksić sa 2:1 (17:21, 21:13, 15:13). Stefan Basta i Ivan Lozić su u finalu savladali Damjana Pušonjića i Vukašina Rajkovića sa 2:1 (21:15, 16:21, 15:12). U meču za treće mesto, Miljan Kiković i Luka Guteša su pobedili Sašu Popovića i Dimitrija Pantića sa 2:1 (21:11, 21:23, 16:14).

Ovom takmičenju u odbojci na pesku, koja privlači sve veći broj igrača i takmičara, prisustvovao je i predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić, istakavši i ovom prilikom opredeljenje da se sportskom turizmu posvećuje puna pažnja pa se ovde već tradicionalno okupljaju veslači, košarkaši odbojkaši i drugi sportisti a pun procvat ove grane turističke privrede očekuje nakon stavljanja u funkciju nove Hale sportova kraj Srebrnog jezera čija se izgradnja privodi kraju.

*Tekst je deo medijskog projekta „Kultura i infrastruktura kao osnov turizma“ koji je sufinasiran sredstvima Opštine Veliko Gradište. Stavovi izneti u medijskom sadržaju ne odražavaju nužno stavove organa koji sufinasira projekat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari