');
Najnovije vesti
Blic Sudbine

KAKO JE PROPAO RAJKO DUJMIĆ IZ "NOVIH FOSILA" Muzičar u zatvoru zbog supruge, zdravstveno stanje mu je sve lošije, iza njega godine i godine skandala i hapšenja

Rajka Dujmića policija sumnjiči za krivično delo na štetu supruge, ali nije riječ o nasilju u porodici. Dujmić koji se trenutno nalazi u istražnom zatvoru i ima zdravstvenih problema je zbog porodičnog nasilja 2015. već bio u zatvoru. Uz to, sudi se sa nekadašnjim kolegama iz grupe "Novi fosili" koji ove godine pune 50 godina.

Rajko Dujmić Foto: youtube
Rajko Dujmić
Rajko Dujmić
Foto: Zoran Lončarević / RAS Srbija
Rajko Dujmić

Rajko Dujmić (64), kako prenosi hrvatski portal "24 sata hr" trenutno se nalazi u zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj.

- Nisam iskreno ni sigurna zašto je tamo, očigledno se ne oseća dobro. Njegovo zdravstveno stanje je njegova privatna stvar - rekla je za ovaj portal advokatica Sandra Hančić iz advokatskog društva Grubeša i partneri koja na sudu brani ovog jugoslovenskog muzičara.

Rajka, kako je objasnila njegova advokatica, policija sumnjiči za kazneno delo na štetu svoje supruge Snežane.

- Ne radi se o porodičnom nasilju - naglasila je Hančić.

ZATVOR U TRAJANJU OD MESEC DANA

Ona je, kako navodi "24 sata hr" objasnila da je muzičaru "Novih fosila" 1. jula određen istražni zatvor u trajanju od mesec dana.

Pročitajte još

U ovoj fazi istrage, po tom prvom rešenju, naglasila je ona, istražni zatvor može da traje maksimalno mesec dana, što znači da će Rajko na slobodu izaći 1. avgusta.

U sredu je Dujmićeva supruga Snežana dala iskaz na Županijskom sudu u Zagrebu. Na sudu je bio i Rajko, a kako je objasnila advokatica Hančić, supružnici se nisu pozdravili ni zagrlili. Uopšte nisu komunicirali.

Detalje Snežaninog iskaza hrvatska javnost nije uspela da sazna zbog, kako je rekla advokatica postupka koji se drži u tajnosti.

- Odbrana će predlagati nove dokaze, a hoće li ih državni advokat prihvatiti, to će se videti u vremenu koje sledi - zaključila je Hančić.

LOŠE ZDRAVSTVENO STANJE

A kako dalje portal "24 sata hr" neslužbeno saznaje je Dujmićevo zdravstveno stanje je sve lošije i lošije. Navodno jako teško diše i jedva hoda.

A pre nedelju dana je Rajko Dumić viđen ispred zagrebačke bolnice u pratnji dva policajca koji su ga tamo odveli iz zagrebačkog zatvora Remetinec gde je boravio zbog prijave za pretnje.

Rajko Dujmić
Foto: Zoran Lončarević / RAS Srbija
Rajko Dujmić

Dujmić u tom trenutku nije bio dostupan za izjave, a njegova supruga Snežana nije bila zainteresovana da objasni o čemu se radi.

- Njegovo zdravstveno stanje nije stvar za javnost. Ne želim ništa da komentarišem - rekla je ona kratko za ovaj hrvatski portal.

Iako Snežana u javnosti nikada nije otvoreno govorila protiv supruga ili ga optuživala za nasilno ponašanje, Rajku ovo nije prvi put da boravi iza zatvorskih rešetaka.

VEĆ OSUĐIVAN

Naime, pre četiri godine na Županijskom sudu osuđen je na 30 dana istražnog zatvora. Baš kao i sada, i te 2015, zadržali su ga u pritvoru kako ne bi uticao na svedoke ili ponovio kazneno delo.

Policija ga je prethodno privela jer je suprugu Snežanu zgrabio za vrat i silom je pokušao da je izbaci iz stana dok je bio pijan. Komšije su tada pozvale policiju zbog buke.

- Bili smo zajedno u stanu. Ceo dan je pio i puštao svoje dve omiljene pesme dive Vitni Hjuston koju obožava. Skupile su mu se emocije, počeo je da plače i odjednom je bez razloga postao agresivan. Zgrabio me za vrat i pokušao silom izbaciti iz stana. Susedi su čuli buku, uplašili se i zvali policiju - izjavila je tada Snežana Dujmić.

Pročitajte još

Rajko je tada bio optužen za nanošenje teških telesnih povreda. Pretile su mu čak tri godine zatvora. Ipak, zbog tog slučaja Dujmiću je dobio i šest meseci uslovno, uz dve godine.

Deset godina prije toga, 2005, policija je Dujmića uhapsila zbog posedovanja kokaina.

Boravak u zatvoru 2015. Rajku jeteško pao. Navodno je neprestano bio pod lekovima, a veselio se samo posetama svoje supruge koja je dolazila svaki dan.

PREKID SARADNJE S "NOVIM FOSILIMA"

Razlaz od benda s kojim je doslovno disao i živeo godinama, Dujmića je jako pogodio. Članovi benda kasnije su ispričali kako su Rajka 2014. izbacili iz "Novih fosila" jer nije bio u stanju da radi tri sata na sceni. Dujmić je potom tužio ostale članove benda zato što su kasnije hteli da nastupaju pod imenom "Novi fosili" što im je on zabranio.

Novi fosili
Foto: RAS / RAS Srbija
Novi fosili

- Nažalost, još smo na sudu jer nas je Rajko Dujmić tužio zbog imena "Novi fosili". Zabranio nam je upotrebu tog imena - iskreno je u januaru rekla pevačica i voditeljka Sanja Doležal (55).

Slučaj još nije zaključen, a ostatak "Novih fosila" - Sanja Doležal, Vladimir Kočiš Zec i Marinko Colnago nastupaju, ali ne pod originalnim imenom.

Sanja Doležal
Foto: Promo
Sanja Doležal

- Žao mi je što se sve ovo dogodilo jer mislim da takav bend kao što su "Novi fosili", koji ove godine slave 50 godina postojanja, nije zaslužio jednu ovakvu mrlju u svom postojanju - rekla je tada Doležal i dodala da je Dujmić genijalac i najbolji muzičar na našim prostorima.