Da nije i ovo neki njegov geg? Piter Krauč, po zanimanju – penzioner

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.07.19. | 12:33

Oprostio se od fudbala veliki šaljivdžija engleskog fudbala

Veliki je šaljivdžija Piter Krauč, ali izgleda da sada misli ozbiljno. Visoki engleski napadač, jedan od najduhovitijih igrača današnjice, objavio je da je završio igračku karijeru. Prema tome, od danas Krauč više nije fudbaler, već – penzioner.

Nije da se nije naigrao do sada. Napunio je Piter 38 godina, u kojih su stali 23 godine profesionalne karijere, 12 različitih klubova, 468 utakmica, 108 golova, kao i 42 meča za reprezentaciju Engleske i 22 gola.

Izabrane vesti

Podigao je Krauč i dva pehara kupova sa Liverpulom, tako da miran i spokojan odlazi u zasluženu penziju, a znajući trendove na Ostrvu, vrlo je verovatno da će uskoro postati zaštitno lice neke TV kuće kao stručni konsultant ili voditelj. Pogotovo što je reč o čoveku koji ume fenomenalno da se našali i na svoj račun.

Krauč je napisao opišrno saopštenje za javnost povodom odluke da se penzioniše, iz kojeg prenosimo deo:
Imao sam 23 godine da se pripremim za ovaj trenutak, a sada kada je došao, shvatio sam da ništa ne može da te pripremi za to. Došlo je vreme da se predstavim kao „bivši fudbaler“, ovo neverovatno putovanje koje sam otpočeo kada sam imao 16 godina sada je završeno.

Moja ambicija je bila da igram do 40. godine, pa je sada zastrašujuće reći „povlačenje“. Čini me emotivnim, a istovremeno čini da se osećam čudno što se ne spremam za novu sezonu. Ipak, okolnosti poslednjih nekoliko sezona su učinile da shvatim da je ovo pravo stvar koju bi trebalo da uradi“, napisao je Piter Krauč.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara