TENISKI KLASIK U LONDONU: Federer ili Nadal?

Svetski sport - Petak 12.07.2019 - 12:33

Španac i Švajcarac su do sada odigrali ukupno 39 mečeva, a 24 puta je slavio Rafa

Prvi put posle 11 godina na Vimbldonu FOTO: Profimedia Prvi put posle 11 godina na Vimbldonu FOTO: Profimedia
Prvi put posle 11 godina, Rodžer Federer i Rafael Nadal će se sastati na Vimbldonu, ovog puta u polufinalu londonskog grend slema.
 
Obojica su relativno lako prošla četvrtfinalne okršaje, s tim da je Federer imao malih poteškoća sa Nišikorijem, od kojeg je izgubio prvi set, ali odmah zatim dobio naredna tri i zakazao klasik sa Rafom. Odigrali su do sada tri meča na Vimbldonu, Federer je dva puta bio uspešniji, ali svi pamte čuveno finale iz 2008. u kojem je slavio Nadal, a koje su mnogi teniski stručnjaci, među kojima je i Džon Mekinro, okarakterisali kao "najbolji teniski meč ikad odigran".
 
Federer je na Vimbldonu odigrao ukupno 107 mečeva, slavio je na 95, dok je Nadal odigrao upola manje, i od 59 okršaja, 48 je otišlo u korist španskog tenisera.
 
Ova dva velikana su jedan protiv drugog igrala ukupno 39 mečeva, Španac je bio uspešniji 24 puta, dok je švajcarski teniser slavio na 15 susreta.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: