Novi Pazar dobio Lokalni antikorupcijski forum

1
41

Skupština Novog Pazara usvojila je na poslednjem zasedanju odluku o formiranju i izboru članova Lokalnog antikorupcijskog foruma (LAF) koji će imati zadatak da prati ostvarivanje Lokalnog antikorupcijskog plana (LAP).

Ovo radno telo će sprovoditi aktivnosti na otklanjanju rizika od korupcije, jačanju svesti lokalne zajednice o značaju i načinima prepoznavanja korupcije, ali će obavljati i druge poslove utvrđene LAP-om.

Predsednica LAF-a je pravnica Esma Hot Lotinac, koja je ranije radila kao advokatska pripravnica i saradnica Programa za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) i Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS). Bila je aktivna u nevladinom sektoru i učestvovala u izradi pojedinih lokalnih strategija i drugih dokumenata.

Članovi Foruma su i novinar radija Sto plus Nikola Kočović, profesor finansijske grupe predmeta na Akademiji za poslovnu ekonomiju u Čačku Eldin Dobardžić, izvršni direktor NVO “Urban in” Sead Biberović i ekonomista i predsednica Evropskog pokreta Novi Pazar Bisera Šećeragić.

Oni su izabrani na javnom konkursu u okviru kojeg je održano testiranje znanja antikorupcijskih dokumenata i propisa, a ocenjivano je i njihovo ranije iskustvo na poslovima borbe protiv korupcije i predlozi mera za njeno suzbijanje.

Lokalni antikorupcijski plan Novog Pazara usvojen je u aprilu, a taj strateški dokument sadrži oko 120 mera koje lokalna samouprava mora ispuniti u borbi protiv korupcije, po modelu Agencije za borbu protiv korupcije.

Izvor: Radiostoplus


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.