LSV: Nedopustivo tolerisanje ekstremista koji su upali na Kolarac 1Foto: LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlla je danas pitanje nadležnima u beogradskoj policiji zašto je grupi od 20 osoba u majicama sa nacionalističkim simbolima dozvoljen upad u „Kolarac“ na predstavu „Srebrenica. Kad mi ubijeni ustanemo“.

LSV podseća da su na predstavu koju je organizovao Helsinški odbor za ljudska prava upali desničari i uzvikivali neprimerene parole i nosili uvredljive transparente.

Nedopustivo je tolerisanje ekstremističkih grupa koje remete javni red i mir, konstatutuju u stranci Nenada Čanka i pitaju da li nereagovanje policije znači da svako može da upada na javne skupove i remeti javni red i mir?

„Sa druge strane, sramotno je ćutanje države na svakodnevno negiranje genocida u Srebrenici. Na taj način se srebreničke žrtve ubijaju po drugi put“, poručuju iz LSV. Dodaju da ne žele da pristanu na takvu politiku i zahtevaju da prestane tolerisanje desnih ekstremista koji uvlače Srbiju u još dublje blato.

„Bude li se i dalje tolerisalo njihovo ponašanje, Srbija će ostati zarobljena u krugu mržnje“, zaključuje se u saopštenju LSV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari