SITUACIJA NA HALKIDIKIJU SE STABILIZUJE: JUTA savetuje turistima da ne otkazuju letovanje u Grčkoj

Tanjug

12. 07. 2019. u 10:41

Posledice nevremena već su otklonjene, postoje uslovi za letovanje i agencije nisu u obavezi da vraćaju novac, rečeno je u Nacionalnoj asocijaciji turističkih agencija

СИТУАЦИЈА НА ХАЛКИДИКИЈУ СЕ СТАБИЛИЗУЈЕ: ЈУТА саветује туристима да не отказују летовање у Грчкој

Foto: EPA

Posledice nevremena već su otklonjene, postoje uslovi za letovanje i agencije nisu u obavezi da vraćaju novac, rečeno je u Nacionalnoj asocijaciji turističkih agencija.


Iz Jute savetuju turiste, koji su već u Grčkoj, da nastave svoje letovanje, a oni koji su se zaputili da ne otkazuju putovanja jer za tim nema potrebe.


Dva dana posle razorne oluje, u kojoj je stradalo sedam osoba, situacija se stabilizuje, navodi na svom Fejsbuku grupa "Grčka info".


"Na Halkidikiju je danas osvanuo lep i sunčan dan", piše u jutrošnjoj objavi.


Navodi se da situacija nije više alarmantna, ali da struju i vodu još nisu dobila sva mesta.


U snažnom nevremenu pre dva dana, a koje je trajalo samo 20 minuta, šest turista i grčki ribar izgubilo su život, a više od 100 osoba je povređeno.


Prema prvim informacijama policije, poginulo je dvoje starijih turista iz Češke, žena i osmogodišnji dečak iz Rumunije, muškarac i dečak iz Rusije.



Među povređenima bilo je i sedam osoba iz Srbije, uključujući 13. godišnju devojčicu, koja je zadržana u bolnici i koja je dobro, dok je šestoro srpskih državljana posle ukazane pomoći pušteno u četvrtak iz bolnice.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije