Crnogorsko tužilaštvo formiralo predmet na osnovu snimka Đukanovićevog savetnika 1Foto: FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Crnogorsko tužilaštvo formiralo je predmet na osnovu objavljenog telefonskog razgovora savetnika predsednika Crne Gore Milana Roćena u kojem je vređao i psovao novinare.

U razgovoru s lokalnim biznismenom iz 2006. godine, koji su objavile Vijesti, savetnik crnogorskog predsednika Mila Đukanovića kazao je da su novinari i urednici Radio televizije Crne Gore „gluplji od goveda“ i „bolesna bagra“, a da je ta televizija „najsramnija mrlja na istoriji Crne Gore“.

„To je bolesna bagra sakupljena na jednom mestu. Aaa, kako ću da im je… majku i da ih rasturim pa neka se nose u 16 pi… materina“, rekao je Roćen, izmedju ostalog.

On je i o novinarima drugih medija govorio s omalovažavanjem i psujući, posebno o novinarima agencije Mina.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, koje je formiralo predmet, nisu želeli da daju više podataka Vijestima.

Roćen, bivši ambasador u Moskvi, rekao je povodom objavljivanja audio-snimka da žali zbog izgovorenih reči u, kako je naveo, privatnom razgovoru s bliskim prijateljem, ali je i ocenio da je cilj obaveštajne kampanje koja se danima protiv njega vodi „neko drugi i nešto drugo“.

Objavljeni snimak samo je jedan u nizu Roćenovih razgovora koje objavljuju podgorički portali. Portal „In4S“ objavio je nekoliko snimaka, koji se odnose na period kada je Roćen bio ambasador u Moskvi, pre nego što je Crna Gora postala nezavisna država.

Objavljeni su i Roćenovi razgovori s Đukanovićem – o tajnom sastanku s ruskim tajkunom Olegom Deripaskom u kojem se „sprdaju s porodicom Karić“, s Djukanovićevom ženom Lidijom koja navodi kako joj Milo kad nije u zemlji „ostavlja da čuva Crnu Goru“, sa Deripaskom – oko privatizacije Kombinata aluminijuma Podgorica, u kojem se pominje tri miliona evra koje treba nekome dati.

U javnost je dospeo i razgovor Roćena s jednim od lidera opozicije u Srbiji Vukom Jeremićem, o smeštaju grupe od 30 ljudi u hotelu na Svetom Stefanu, u čijem jednom delu kroz smeh kažu kako imaju svoj savetnički lobi i kako Roćen psuje majku Srbiji, a Jeremić Crnoj Gori, kao i razgovor s odbeglim biznismenom Duškom Kneževićem koji od Roćena traži da mu „pogura“ ugovor od 170 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari