FOTO: Masovni pomor ribe u kanalu kod Bačkog Petrovca, nadležni na terenu

Masovno uginuće ribe zabeleženo je u kanalu Bački Petrovac - Karavukovo, na delu poznatom kao "triangla", saznaje 021.
Pomor su ribolovci primetili u četvrtak, kad su videli da ogromna količina različite vrste ribe pluta po površini kanala. 
 
 
Preglednosti terena ne pomaže ni velika količina trave koja je po površini, a koja je štetna za ribu. 
 
Kako za 021 navodi načelnik pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine Nemanja Ivanović, prva saznanja pokazuju da je voda u ovom kanalu "masna" jer je u nju verovatno ispuštena određena tečnost. Šta je tačno u pitanju znaće se u toku dana. Inspekcija i ribočuvarska služba su na terenu, kao i ekipe "Voda Vojvodine", a obaveštena je i vodna inspekcija. U analize će biti uključeno i odeljenje industrije.
 
 
Ivanović naglašava da je, za sada, poznato da je došlo do pomora bele ribe i smuđa, koji je posebno osetljiv.
 
Ribolovci koji su bili svedoci pomora ribe na kanalu kažu da je voda karakterističnog mirisa, te da je uginulo na stotine kilograma ribe različite težine, uključujući i štuku. Kanal je, pritom, relativno blizu kuća. 
 
 
Inspekcija mapira tačne granice dokle dopire pomor, dodaje za 021 načelnik inspekcije Nemanja Ivanović.
  • Pecaroš

    15.07.2019 18:51
    Gde su izveštaji?
    Gde su izveštaji svih napred pobrojanih službi nadležnih da ispitaju slučaj? Bila subota, pa nedelja, nije se radilo? Voleo bih da de iz svake od tih "službi" porovalo nekoliko "nadležnih" i da još uvek plivaju mrtvi na trijangli. Ne bih ih ni prijavio, đubrad jedna. Kipti bes iz mene!
  • Marko

    13.07.2019 20:19
    Kanal DTD je zvanično najzagađeniji vodotok u Evropi, a tu već dve decenije minimum teče nešto što liči na sve samo ne na vodu. Ne znam koga ovo može da iznenađuje.
  • Neko i nesto

    13.07.2019 14:43
    Zasto niko ne spomene da se pored kanala u Backom Petrovcu nalazi fabrika koja proizvodi otrove, otrove koji su stetni po ljude koji ih proizvode a ne samo po zivot oko fabrike, da li je neko pomenuo da ta ista firma ispusta razne hemikalije i otrove u kanal zarad ustede novca... a da ne pominjemo da je vlasnik jedan od jacih ljudi u Srbiji... Svima po zasluzi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.