Nova vest
Tenis

Petak, 12.07.2019.

10:50

Beker i Mekinro: Agut opasan, ali Novak je kralj Vimbldona

Trostruki šampion Vimbldona, Boris Beker, kaže da je Novak Đoković favoritu u meču sa Bautistom Agutom ali da mora biti oprezan.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Beker i Mekinro: Agut opasan, ali Novak je kralj Vimbldona
Photo by Adam Pretty/Getty Images

Nemac, koji je nekoliko godina bio u Novakovom timu, u periodu kada je svetski broj jedan osvojio šest Grend slem titula, uoči duela polufinala koje počinje u 14 časova, ističe težinu Đokovićevog zadatka.

Prvo se osvrnuo na to da bi Đokoviću mogla da se dopadne činjenica da bi Federer i Nadal mogli da igraju dug meč posle njegovog.

Novak je imao prilično tešku prvu nedelju, možda nije igrao tako dobro, ali je iz meča u meč bivao sve bolji. Verovatno mu se dopada to što polufinale između Rodžera i Rafe može da potraje satima, dok on igra prvi. Mislim da se sladi time i konstatuje, ‘hm, nije tako loše’, poručio je Beker.

Nemac ne želi da prognozira, ali kaže da će meč sa Bautistom Agutom biti sve samo ne lak za srpskog tenisera.

Bautista Agut voli da igra sa Novakom, pobedio ga je dva puta ovde godine. Tako da što bi se reklo, ‘ima njegov broj’. Zašto? Španac se dobro kreće, veoma je raznovrstan igrač, može da vam oduzme tempo u igri, može da ubrza, ne plaši se dugačkih prebacivanja, veteran je u okršajima sa velikim imenima. Tako da Novak mora da bude oprezan, imaće sigurno dobar i naporan meč”, smatra Boris.

S druge strane, takođe trostruki šampion Vimbldona, Džon Mekinro i dalje ima veliko poverenje u Novakovu igru. Amerikanac je svestan da je Bautista Agut nezgodan igrač, ali ne veruje u iznenađenje.

Da, Agut ima dobar forhend, voli da se nadmeće i izuzetno je spreman. Ali, molim vas, pa to bi bilo zaista ogromno iznenađenje da pobedi, bez obzira što je to uradio već dva puta ove godine. Druga priča je igrati sa Novakom na Vimbldonu u pet setova nego u Dohi ili nekom drugom mestu. Uvek sam poštovao Bautistu Aguta, ali…”, ostao je nedorečen veliki šampion.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve