Najnovije vesti
Vesti Svet
TAJNE NAGODBE Sve veze Trampa i milijardera pedofila: Epstajn tvrdi da je baš on UPOZNAO DONALDA SA MELANIJOM

TAJNE NAGODBE Sve veze Trampa i milijardera pedofila: Epstajn tvrdi da je baš on UPOZNAO DONALDA SA MELANIJOM

Američki milijarder i registrovani seksualni napasnik Džefri Epstajn (66) po povratku iz Pariza u subotu je uhapšen na njujorškom aerodromu pod sumnjom da je seksualno zlostavljao i trgovao maloletnicama pre više od deset godina. On i američki predsednik Donald Tramp imaju brojne veze, a sam Epstajn je tvrdio da je upravo on upoznao Trampa sa sadašnjom suprugom Melanijom.

tramp epstajn kombo Foto: EPA/Michael Reynolds, Profimedia / RAS Srbija
tramp epstajn kombo

Epstajn je svojevremeno sklopio spornu nagodbu sa sudom, kada je priznao nekoliko krivičnih dela da bi mu, umesto zaprećene doživotne robije, bila izrečena kazna od 13 meseci zatvora, uz isplatu odštete žrtvama.

Njujorški finansijer se u ponedeljak pojavio na sudu i izjasnio se da nije kriv, prenosi "Biznis insajder".

Novootkrivena sudska dokumenta otkrivaju stepen Epstajnovie operacije trgovine malololetnicama, za koju se kaže da se odvijala u njegovim rezidencijama na Floridi, Menhetnu i Palm biču između 2002. i 2005. godine.

Prema dokumentima, Epstajn je seksualno zlostavljao devojčice od samo 14 godina, a na desetine maoletnica je namamio, regrutovao i platio im "stotine dolara u gotovini" za seksualne radnje pod maskom "masaže".

Finansijer se u prošlosti hvalio "kolekcijom" poznatih prijatelja, među kojima je i američki predsednik Donald Tramp.

- Sjajan momak, veoma zabavan. Čak voli i lepe žene koliko i ja, posebno mlađe - rekao je Tramp o svom prijatelju.

Ovo su sve poznate veze između Trampa i Epstajna.

Foto: Tanjug/AP

Tajni sporazum o priznanju krivice

Najjača veza u ovom slučaju je Aleksandar Akosta koga je Tramp 2017. godine izabao da bude njegov sekretar za rad.

Akosta je pre toga radio kao savezni tužilac u Majamiju gde je 2008. godine potpisao tajni sporazum o priznanju krivice sa Epstajnom. On je bio čovek koji je dozvolio da finansijer izbegne federalno gonjenje i u zatvoru provede samo 13 meseci, umesto ceo život.

Tokom saslušanja za potvrđivanje njegove pozicije u Senatu, on je bio ispitan o tajnoj nagodbi sa Epstajnom koja je u međuvremenu proglašena neustavnim jer krši zakon o pravima žrtava zločina.

Akosta nije jedini istaknuti član Trampove administracije sa direktnim vezama sa Epstajnom. Generalni prvobranilac Vilijem Bar je radio u avokatskoj kancelariji koja je radila sa Epstajnom na priznavanju krivice, a njegov otac ga je zaposlio kao profesora matematike u elitnoj K-12 Dalton školi, iako nikada nije diplomirao.

Foto: Tanjug/AP

Trampovo odmaralište mesto za "regrutaciju"

Najmanje jedna žrtva radla je u Trampovom "Mar-a-Lago" klubu kada je regrutovana u Epstajnovu operaciju trgovine ljudima.

Virdžinija Gifri podnela je tužbu protiv Epstajnove bivše devojke Gizlejn Maksvel, optužijući je da ju je 1999. godine regrutovala u "seksualno ropstvo" kao 15-godišnjakunju.

"Mar-a-Lago" su Epstejn i Maksvel često posećivali i tvrdi se da se su se tada maloletnoj zaposlenoj obratli da bi im pružila "masažu".

Postoji fotografija iz 2000. godine na kojoj su Tramp, prva dama Melanija, Epstajn i Maksvel zajedno u odmaralištu.

Tramp u "crnoj knjizi"

Tramp i Epstajn su bili komšije u Palm biču i često su se posećivali. Trampovo ime i kontakt informacije navedeni su u Epstajnovoj zloglasnoj "crnoj knjizi" prijatelja i saradnika.

Knjiga se pojavila u sudskom postupku nakon što je bivši menadžer kuće Alek Rodrigez pokušao da je proda 2009. godine.

Rodrigez je zaokružio crvenom olovkom 50 imena, uključujući i Trampovo. Nije poznat razlog zaokruživanja, a Rodrigez je umro pre pet godina. On je pre smrti opisao crnu knjigu kao "sveti gral" kako bi razotkrio Epstajnovu mrežu trgovine ljudima i pokušao je da je proda za 50.000 dolara advokatu koji je tužio finansijera u ime žrtava.

Novinarka Džuli Braun je pisala da je Tramp, takođe, koristio Epstajnov privatni avion.

- Druga zanimljiva stvar je da je Tramp imao modeling agenciju u kojoj je Epstajn imao udela, za koju se sumnja da je koristila maloletne devojke iz inostranstva - dodala je ona.

U jednom od sudskih spisa navodi se da je Epstajn rekao da želi da "upravlja sopstvenom modeling agencijom onako kako Tramp upravlja svojom".

Foto: Profimedia

Optužbe za silovanje

Tužba u kojoj se navodi da je Tramp silovao 13-godišnju devojčicu u Epstajnovoj rezidenciji na Manhetnu podneta je 2016. godine, ali je odbačena od strane anonimnog tužioca.

U tužbi podnetoj protiv Trampa i Epstajna, navodi se da je žrtva prisustvovala žurkama u rezidenciji koje je i Tramp posećivao leta 1994. godine.

Devojka koja je podnela tužbu je tvrdila da je "bila zavedena obećanjima o novcu i modeling karijeri", a da je zauzvrat morala da posećuje žurke zajedno sa drugim namamljenim devojčicama. Za Trampa je rečeno da je posetio najmanje četiri takve žurke i da je znao da je žrtva imala samo 13 godina.

- Žrtva je tokom divljačkog seksualnog napada preklinjala optuženog Trampa da prestane, ali bez efekta. Optuženi Tramp je žrtvu snažno udario u lice i vrištao je da će uraditi sve što on želi - navedeno je u dokumentu.

Žrtva je dalje navela da ju je i Epstajn silovao i da su joj obojica rekli da će ubiti njenu porodicu ukoliko ikad otkrije šta se desilo. Jedan advokat je rekao da je anonimna tužba povučena zbog pretnji.

U rezidenciji na Menhetnu u kojoj se pre 20 godina dogodio navodni zločin, policija je u subotu našla stotine golišavih fotografija "očigledno maloletnih devojaka".

Epstajn tvrdi da je on upoznao Trampa sa Melanijom

Navodno je Epstajn dugo tvrdio da je upravo on bio taj ko je upoznao Donalda Trampa sa sadašnjom suprugom Melanijom.

Tvrdio je da ju je on uveo u Trampov život dok je radila kao model.

Foto: Profimedia

Međutim, prema jednoj od Trampovih biografija, italijanski preduzetnik Paolo Zampoli je navodno upoznao Melaniju i Donalda.

Sam Zampoli je, upitan za komentar Epstajnovih tvrdnji, rekao: "Nema šanse".

- To je lažna vest, obično s**nje - rekao je on.

Prema Melanijinim rečima, oni su se upoznali u klubu "Kit ket" za vreme Njujorške nedelje mode 1998. godine.

Prema medijskim izveštajima, Tramp i Epstajn su često bili zajedno na VIP žurkama. Na jednoj od njih iz 1992. godine bili su samo njih dvojica i 28 "devojaka iz kalendara".