Dačić: Važno da Srbija bude deo Koalicije za slobodu medija 1Dačić Foto: FoNet/MSP

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je on, u ime Srbije, potpisao pristup globalnoj Koaliciji za slobodu medija i da će se time stvoriti globalni okvir za odbranu novinara i protiv nekažnjivosti napada na novinare i da se sada stvara institucionalni okvir za one koji imaju primedbe.

„Bitno da je Srbija među 20 zemalja koja je potpisala sve ovo, da otklonimo sumnje, jer su se oni spremili za napade, kao da Srbija to neće potpisati“, rekao je Dačić za televiziju Pink.

On je dodao da ne zna ko je sve potpisao pristup globalnoj Koaliciji za slobodu medija.

„Ispred ulaza u tu salu demonstriraju neki Englezi protiv pritisaka koji se vrše. Šta je trebalo? Da izađem tamo da ih podržim“, upitao je Dačić.

On je rekao da u jednom delu javnosti postoji teza da ne vrede isto mišljenja svih ljudi. Dačić je rekao da svako ima pravo na svoje političko mišljenje i da ne razume zbog čega bi se potpisivala peticija zbog onoga što je Vučić rekao u svom autorskom testu za dnevni list „Politika“.

„Nisam video da ih je nešto toliko pogodilo, kao ovaj tekst, jer je dirnuo u suštinu problema, jer postoji neka vrsta kvazi elite, koja se sama proglasila za to“, rekao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari