Nova vest
Tenis

Četvrtak, 11.07.2019.

17:41

"Pobedio je Novaka dva puta? To sada ne znači ništa"

Trener Roberta Bautista Aguta, protivnika Novaka Đokovića u polufinalu Vimbldona za B92 kaže da je ključ uspeha verovati u pobedu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto: B92/ZK

Španski teniser i njegov tim trenirali su u četvrtak nekako u isto vreme kad i Novak u Aorangi parku.

Udaljeni svega nekoliko terena dalje, kovali su plan za sutrašnji meč i odrađivali poslednje pripreme za duel sa braniocem titule.

Bautista Agut je dva puta u 2019. pobedio Đokovića, bilo je to u Dohi i Majamiju, ali Pepe Vendrel, trener španskog igrača rekao nam je da to ne znači ama baš ništa.

Ne, nikako. Za mene, te pobede ne predstavljaju uopšte prednost. To jeste dobro za samopouzdanje, za samog igrača, pre svega da veruje u svoje sposobnosti, u svoju igru, šansu da se može da se takmiči sa Novakom. Sve to, ali nije i prednost pred ovaj meč”, rekao je Vendrel za B92.

Osvrnuo se i na činjenicu da njegov pulen beleži bolje rezultate ove godine. Kao nagrada stiglo je i prvo Grend slem polufinale i to u 31. godini.

Sve to je posledica toga što Roberto daleko više veruje u sebe sada, nego što je pre. Sve što je bilo ranije, što mu se dešavalo na privatnom planu, silno ga je pogodilo, nanelo mu je dosta nevolja i užasno je patio. Pokušali smo da budemo pažljiviji sa njim, da ga više poštujemo, da budemo tolerantniji prema njegovim greškama, jer nije lako vladati situacijom. Stalno učimo, ali ono što nikad ne smemo je da izgubimo samopouzdanje. To, nikada! Moraš verovati u sebe!”, naglasio je Vendrel.

Naravno, on nije bio spreman da priča o taktičkim detaljima, ali je otprilike otkrio šta im je svima na umu i kakav meč žele u polufinalu.

Hoćemo dug meč, duge poene, razmenu udaraca, kako bismo naterali Novaka da radi više. Ako bude igrao brze setove, to će biti dobro za njega, ne i za nas. Zato je potrebno da uložimo mnogo truda u svaki poen, u svaku lopticu”.

Sa Novakom, koji ima ogromno iskustvo, kaže da je jako teško igrati u ovoj fazi turnira.

Intenzitet. Moramo ga držati sve vreme. Spremamo se za to. Ovo je veliko iskustv, ujedno i veliki izazov za nas. Pokušećemo da uživamo i da potražimo opcije u igri, verujem da ih ima”, dodao je Vendrel.

Koliko je podloga pomogla Bautisti Agutu da stigne do same završnice, teško je reći. Vendrel dodaje da je svakako imala uticaja, jer su se svi osećali kao da su kod kuće.

Vreme je to što ima veliki uticaj na igru i turnir do sada. Ne pamtim kada je ovde bilo ovako. Nema kiše, nije hladno, kao da smo u Španiji! Možda je to razlog što je trava suva, podloga je bolja za nas. Možda Vimbldon ima drugačiji odgovor, ali mi to svakako osećamo kad smo na terenu”.

Bautista Agut je igrač koji ne priča mnogo, i sam je rekao da je Đoković veliki favorit. Njegov trener misli isto tako.

Roberto je miran, nema nikakvog stresa. Smiren je, realno sagledava stvari oko sebe. Poštujemo da je Novak favorit sto odsto. Moramo igrati svoju igru, nema razmišljanja o prošlosti i tome šta je bilo ranije. Videćemo šta će biti na kraju”, zaključio je Vendrel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve