Global Port želi vrh, Feniks za plej-of

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.07.19. | 08:51

Ovog jutra su na programu dva interesantna duela u filipinskom Kupu Komisionera

Svi su, koliko-toliko, uhvatili korak na Filipinima. Ostao je da se odigra samo još jedan zaostali meč, između San Migel Birmena i Meralko Boltsa, te da svi timovi budu izjednačeni na tabeli po broju odigranih utakmica. Oni će tu obavezu odraditi sredinom sledeće nedelje, a na kraju tekuće očekuje nas par interesantnih duela u 11. kolu Kupa Komisionera, inače poslednjim pred plej-of.

Program će biti otvoren ovog petka, a tu su dve veoma zanimljive utakmice. Zanimljivo, čak tri od četiri tima koja će danas nastupati se trenutno ne nalaze među prvih osam mesta na tabeli koja garantuju plasman u plej-of.

Izabrane vesti

U prvom duelu jutra nas tako očekuje susret između Feniks Fuelmastersa i NLEX Roud Voriorsa. Domaći se, doduše, samo zbog lošije koš-razlike nalaze van najboljih osam, pošto su na tabeli po broju pobeda izjednačeni sa San Migel Birmenima i Aljaska Ejsom. Preko puta ih čeka tim koji ima ubedljivo najgori učinak u takmičenju sa svega dva trijumfa na do sada deset odigranih utakmica. Ruku na srce, te dve pobede došle su u poslednjih 15 dana, pa u ovoj ekipi ipak ima razloga za blagi optimizam.

Ni Feniks se ne nalazi u najboljoj formi, pošto je na poslednja dva susreta doživeo poraze od timova upravo iz donjeg dela tabele. Prvo su od njih u neizvesnoj završnici bili bolji košarkaši Kolumbijan Džipa, iako je Feniks na tom meču imao 12 sekundi i šut za produžetak, da bi se na sve to nadovezao i debakl na gostujućem terenu protiv San Migel Birmena gde su primili čak 128 poena.

Pogled na međusobne okršaje može nam malo pomoći pri odabiru favorita za ovaj susret. Naime, ekipe su se devet puta sastajale u poslednje tri godine, a Feniks ima tri pobede više od svog današnjeg rivala. Teško je odrediti u kom će smeru poenterski otići ovaj duel, pošto i jedni i drugi igraju veoma šareno.

Čim se završi meč između Feniksa i Ratnika, na teren će Meralko Boltsi i Global Port. Gosti su trenutno drugoplasirani na tabeli i veliki su favoriti da dođu do pobede protiv današnjeg domaćina, koji se nalazi u katastrofalnoj seriji rezultata.

Munje su tako nanizale četiri uzastopna poraza i dodatno su umanjile šanse da se nađu među najboljih osam na kraju regularnog dela takmičenja. Jasno je da bi ih pobeda protiv Global Porta približila ovom cilju, ali je pitanje koliko je to realno očekivati. Gosti su do sada samo dva puta poklekli u Kupu Komisionera. Prvi put, protiv Ginebre još na samom startu, a drugi put nedavno, protiv Feniks Fuelmastersa.

Njihov poslednji međusobni susret u Filipinskom kupu doneo nam je fantastičnu borbu koja je završena tek nakon dva odigrana produžetka. Meralko je tada došao do iznenađujuće pobede, pa će po tom receptu pokušati da odigra i večeras.

Samo jedna pobeda deli ova dva rivala u direktnim okršajima, a u blagoj prednosti je Global Port, koji je od 21 meča slavio u 11. Boltsi su, logično, do pobede došli u preostalih 10. Može se reći da je zabava i danas zagarantovana, a valja očekivati nešto veći broj koševa, kako jednih, tako i drugih.

FILIPINI - KUP KOMISIONERA, POSLEDNJE KOLO

Petak
10.30: (1,60) Feniks Fuelmasters (14,5) NLEX Roud Voriors (2,55)
13.00: (1,55) Meralko Bolts (14,5) Global Port (2,70)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara