NAJAVA DANA (petak, 12. jul): Nole sprema hladan tuš za Aguta, plus klasik Federer - Nadal… Kreće fudbalska sezona u Rumuniji i Rusiji

Vreme čitanja: 4min | pet. 12.07.19. | 08:19

Pogledajte šta nam na igrački meni servira sportski petak

N. ĐOKOVIĆ – R. BAUTISTA AGUT, 14.05
(Tenis, Vimbldon)

Do sada su njih dvojica odigrala 10 susreta, a čak na tri je bio bolji as iz Kasteljon de la Plane, od čega na poslednja dva i to na tvrdim podlogama u Dohi i Majamiju. Jasno je da ne odgovara Đokoviću, da zna da igra protiv njega i da ga pobeđuje, te će ovo biti posebno težak meč. Agut ulazi u Top 10 na ATP listi ako bude pobedio.

Izabrane vesti

R. NADAL – R. FEDERER, 16.05
(Tenis, Vimbldon)

Klasik svetskog tenisa, njihovo 40. odmeravanje, prvo na Vimbldonu nakon 11 godina i onog čuvenog finala. Rafa je slavio do sada 24 puta, a Fedeks 15. Obojica su u izvardenoj formi i bilo bi čudo kada ne bi odigrali makar četiri seta i makar jedan taj-brejk. Ko je bliži pobedi zaista je teško odrediti.

LUCERN – AJNTRAHT F, 20.00
(Fudbal, Uren kup)

Ajntraht je na prvoj utakmici u Švajcarskoj doživeo čelično kupanje, odnosno poraz od Jang Bojsa, od ni manje, ni više nego brutalnih 5:1. Lucern je na penale izgubio do Kristal Palasa, i to nakon 1:1 iz regularnog toka. Inače, nije ovo prvi visok rezultat Ajntrahta, pa beležimo majskih 3:3 s Volsburgom u prijateljskom meču izgubljenom na penale. Svakako, Ajntraht do kreča ne bi ni stigao da Luka Jović, sada fudbaler Real Madrida u 80. minutu pomenutog susreta nije izjednačio rezultat. Inače, tim iz Franfurta je izgubio sva tri susreta na kraju prohujale sezone Bundeslige. Posebno će se pamtiti poraz od Aspirindžija sa 6:1, a zatim i Bajerna pri konačnih 5:1.

VOLUNTARI – SEPSI, 17.30
(Fudbal, Rumunija 1)

Na otvaranju sezone rumunskog šampionata, Voluntariju neće biti lako da ponovi februarskih 4:2 iz utakmice sa Sepsijem. Svakako, gosti će imati knedlu u grlu, jer pobedu nisu zabeležili još od decembra prošle godine, kada su Konkordiju dobili s 3+ ishodom. Kako bilo, Sepsi od maja ne igra bez minimum 3+ tipa, mada se na njihovim mečevima zalamalo i znatno više golova, uz prolazne GG igre. Primer je GG4+ prijateljski remi s našim TSK-om u junu mesecu.

MIDTJILEND – ESBJERG, 19.00
(Fudbal, Danska 1)

Prošlu sezonu Midtjilend je završio na drugom mestu sa 11 bodova zaostatka u odnosu na Kopenhagen. Bili su drugi tim po efikasnosti, istovremeno primili su najmanje golova u takmičenju. Na svom terenu čitave sezone samo dva puta nisu uspeli da trijumfuju. Esbjerg je na kraju zauzeo treću poziciju, a nije uspeo da dobije polovinu gostovanja prošle sezone. Od prethodnih pet međusobnih duela Esbjerg je dobio samo jedan, međutim dobio je prethodna dva na ovom stadionu (2:0 i 2:1). 

ARSENAL TULA – DIN. MOSKVA, 19.00
(Fudbal, Rusija 1)

Domaćin je prošlu sezonu završio na šestom mestu, dok je gost završio na dvanaestom. Arsenal je igrao odlično pred svojom publikom gde je samo dva puta gubio, dok je Dinamo od trideset gostovanja dobio samo šest. Obe ekipe igrale su solidno u pripremnom periodu. Od šest prethodnih međusobnih duela četiri je završeno bez pobednika, a poslednji takođe na ovom stadionu rezultatom 3:3. Ipak, teško da ćemo ovog puta gledati takvu goleadu.

DERI SITI – UCD DABLIN, 20.45
(Fudbal, Irska 1)

Deri je neporažen na poslednjih pet mečeva u prvenstvu, a posebno je dobar na svom terenu gde je dobio deset od prethodnih trinaest. Dablin je s druge strane izgubio svih deset gostovanja ove sezone uz tri postignuta gola i čak 25 primljenih. Pored toga od poslednjih 13 utakmica izgubio je 12, i to u nizu. Deri je dobio 15 od poslednjih 18 duela sa Dablinom, a poslednja tri uz ukupnu gol razliku 6-0.

CSKA SOFIJA – ETAR, 20.00
(Fudbal, Bugarska 1)

Otvarajuću utakmicu u sezoni CSKA dočekuje posle ubedljivog starta u kvalifikacijama za Ligu Evrope i pobede nad Titogradom od 4:0. Solidni su bili i u kontrolnim mečevima. Etar je takođe bio dobar u pripremnom periodu koji je okončao uz samo jedan poraz. Ipak, gosti su od šest duela sa ekipom iz Sofije dobili samo jedan, i to prijateljski odigran u februaru ove godine na ovom terenu. Prethodni takmičarski CSKA je kao gost dobio sa 3:1. 

JABLONEC – BOHEMIANS, 18.00
(Fudbal, Češka 1)

Jablonec je prošle sezone bio znatno bolji u ukupnom skoru od Bohemijansa koji je takmičenje završio u plej – aut grupaciji. Istina, Bohemijans se zatim popravio, pa je u društvu davljenika poražen jedino od Pribrama. Inače, ni jedni ni drugi nisu bili sjajni u pripremnom periodu, na šta treba dodati da je Jablonec ipak kadrovski jači, te da bi trebalo očekivati da će ovoj ekipi domaći teren goditi, što je u bližoj prošlosti svakako bio slučaj.  

MINSK – ISLOČ, 19.45
(Fudbal, Belorusija 1)

Isloč se do 15. kola pokazao kao tvrđi orah, mada smo imali priliku da vidimo kako gubi od slabijeg, što se pre svega odnosi na poraz od 3:0 koji im je nanela ekipa Dnjepra. Minsk će po svoj prilici morati debelo da zapne, iako u poslednje vreme i ne beleži tako loše rezultate. Inače, Isloč je prošli put još u novembru prošle godine dobio Minsk sa 3:4. Klali su se oni za 10. poziciju na tabeli prošle sezone, što se nije zaboravilo, pa iznenađenje ne bi bilo ni ako bi sada bili svedoci vrlo neizvesne utakmice.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara