Investitor o izgradnji poslovnog objekta na Bulevaru oslobođenja: Izgradićemo savremeno igralište i zasaditi novo drveće

Investitor zgrade između Simpa i prodavnice Idea na Bulevaru oslobođenja, direktor Put-Investa izjavio je da će nakon završetka gradnje poslovne zgrade, izgraditi savremeno igralište i zasaditi novo drveće koje će pokloniti komšijama.
Investitor o izgradnji poslovnog objekta na Bulevaru oslobođenja: Izgradićemo savremeno igralište i zasaditi novo drveće
Foto: 021.rs
"Parcelu na kojoj je predviđena izgradnja predmetnog objekta je grad Novi Sad na javnom nadmetanju prodao kompaniji Generali osiguranje iz Beograda još 2010. godine, od koje smo istu mi kupili 2017. godine. Urbanističkim planom još iz 2006. godine na toj parceli je bila predviđena izgradnja poslovnog objekta Su+P+2 i u skladu sa tim planom, bez ikakvih naknadnih izmena smo krajem 2018. godine ishodovali građevinsku dozvolu, a sredinom tekuće godine i prijavu radova", navode iz Put-invest.
 
Kako je investitor naveo u saopštenju, na predmetnoj parceli se odavno nalaze samo polomljene betonske ploče, korov i zaostale cigle, tako da, kako tvrde iz Put-investa "ne može biti ni govora o navodnom postojanju igrališta na tom mestu".
 
"Ipak prilikom nedavnog pokušaja raščišćavanja terena i pripreme naše parcele za izvođenje radova bili smo vrlo grubo sprečeni od strane grupe građana da obavimo te radove. Tim povodom se pitamo šta bi ti pojedinci rekli kada bi njih neko sprečio da uđu u svoj stan, a pod obrazloženjem da ga ne smeju koristiti jer bi komšije želele da taj stan bude recimo igraonica?!", poručuju iz Put-invest.
 
"U želji da se prevaziđe nastala situacija imali smo sastanak i sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem koji je pokazao razumevanje za našu situaciju, ali i za primedbe građana i zatražio od nas da učinimo sve što možemo da se što manje naruši i poremeti kvalitet života građana iz tog dela Bulevara. U tom cilju smo na sastanku održanom u Mesnoj zajednici Sava Kovačević građanima zvanično predložili da u blizini naše parcele kao našu donaciju izgradimo savremeno dečije igralište, zatim da umesto dva parking mesta koja se zauzimaju zbog kolskog ulaza u našu buduću zgradu odmah pored izgradimo dva nova parking mesta, kao i da umesto gradilišnog ulaza kroz njihovu ulicu taj ulaz izmestimo na drugu stranu tako da ni kamioni ni mašine ne prolaze kroz njihovu ulicu. Isto tako smo ih upoznali sa našom namerom da za svako posečeno drvo po završetku radova posadimo novo drvo. Pri tome naglašavamo da će biti posečena samo stabla koja se nalaze na mestu samog objekta i nijedno više odnosno da se praktično radi o stablima koja se nalaze na našoj parceli i koja se nažalost ne mogu sačuvati", saopštavaju iz Put-investa.
 
Stanari nekoliko zgrada na Bulevaru oslobođenja pomerili su za petak, 12. jul protest, zbog izgradnje zgrade na između Simpa i prodavnice Idea, na mestu na kom je dečije igralište i više stabala starih nekoliko decenija. 
 
Podsetimo da su se stanari pobunili nakon što su se 4. jula pojavili radnici "Put investa" i krenuli da seku drveće. Tada su posečena dva stabla, ali su svi dalji radovi stali, jer su stanari zgrada na Bulevaru oslobođenja od 17 do 25 izašli i nisu dozvolili radnicima da dalje rade.
 
O svemu je obaveštena i inspekcija, ali za sada nije poznato da li je nešto preduzeto. Građani su naveli da su radnici najverovatnije posekli stabla koja su van parcele koja pripada investitoru. Stanari traže da se sačuva drveće u tom delu Bulevara, ali i kolski prilaz, jer će zbog nove višespratnice ostati i bez dela parkinga i otežaće im prilaz zgradama u kojima žive.
 
Prvi protest građani su održali prošlog petka, o čemu više možete pročitati OVDE.
  • Gl

    13.07.2019 01:13
    Dosadni
    Dajte bre, na tom "igralistu" se deca odavno ne igraju, samo poneki narkomancic i slicni, atrahota kad se prodje pored i sad ste se setili izvesti tu decu i nesto kao negodovati, ala vam je dosadno.

    Ali realno, kada je neko prosao tu bulevarom i video decu da se igraju? I da li nekome to uopste lici na igraliste?
  • Licanin

    12.07.2019 15:41
    @Luka
    I suma se mora cuvati i planski seci da bi se obnavljala. Cuvali smo je sve do '91. kad su ratni profiteri poceli da seku (mada nisu smeli bas na svakom mestu), a danas seku HDZ-ovi "branitelji" jos vise i to sve redom. Cak su uspeli da zagade Plitvicka jezera, nekada pitka voda danas ima fekalnih bakterija. Spreman sam za odlazak iz Novog Sada (ceka me posao u EU), tako da me vise nije briga sto vam seku drvece, pre svega zbog vase "kulture". Vojvodina je najmanje posumljena regija u Evropi, a nemoguce je da su "dodjosi" gospodari svega u Vojvodini. Provozaj se lokalnim putevima, retko gde ces videti drvece i zbunje, sve je poseceno zbog malo veceg profita, a paljenjem otpada sa njive se unistava humus, zemlja postaje sve manje plodna. Lakse je zapaliti njivu nego pokupiti otpad. To je vec druga tema... Sto se tice NS urbanizma, pitaj onog nekadasnjeg direktora JP Urbanizam prekoputa Jodne banje ko je izmislio i dozvolio gradnju zgradetina na mestu kucica i citav ovaj urbanisticki haos. Sve vasi ljudi...
  • @Kokoskaaa

    12.07.2019 14:38
    E vala bas si sebi adekvatan nadimak izabrala...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti