');
Najnovije vesti
Blic Vesti Hronika

STARICU ISKASAPILA, PA SPAKOVALA U KOFER Ćerka političara osumnjičena za monstruozno ubistvo Majdino telo TRI DANA ČUVALA U STANU

Jelena Špagović (25), ćerka Saše Dujovića, donedavnog drugog čoveka stranke Srpska desnica, koja se sumnjiči da je zverski ubila penzionerku Majdu Garović (80), njeno beživotno telo je iskasapila i potom spakovala u veći kofer koji je na kraju zapalila u kontejneru, saznaje "Blic".

Jelena Špagović je ćerka Saše Dujovića Foto: RAS Srbija
Jelena Špagović je ćerka Saše Dujovića

Jelena Špagović (25) zasad se tereti da je 15. juna izmamila staricu iz kuće, iskasapila je, a zatim spakovala njeno telo u kofer. Potom je njeno telo, uz pomoć svog brata Momčila Dujovića (21), koji je takođe uhapšen, zapalila i bacila ga u kontejner u vikend naselju u Krčedinu.

Jelena Špagović
Foto: Facebook
Jelena Špagović

- Jelena je tog dana pozvala Majdu u svoj stan, u kom je živela. Posle svađe i tuče ubila je staricu, ali još nije poznato čime joj je zadala smrtonosne udarce. Zatim je njeno telo sakrila u iznajmljeni stan u Zemunu i držala ga tamo tri dana! Onda je u pomoć pozvala brata Momčila, rekla mu je da treba da joj pomogne da iznese neku staru fotelju, ne govoreći mu šta se dogodilo - navodi se u rešenju o sprovođenju istrage u koju je list "Alo!" imao uvid.

Prema do sada poznatim informacijama, Jelena je zatim svojim automobilom beživotno telo starice odvezla u vikend naselje Krčedin gde ga je bacila u jedan kontejner i zapalila. Njeni DNK tragovi pronađeni su na tom kontejneru, a telo starice primetio je jedan meštanin koji je pozvao policiju.

Žrtva Majda Garović
Foto: Facebook
Žrtva Majda Garović

Ubila je zbog 2.500 evra

Kako je dosadašnja istraga pokazala Majda Garović ubijena je zbog duga od 2.500 evra. Naime, Jelena Špagović je od Majde, koja joj je bila prva komšinica dok je još bila u braku sa suprugom, pozajmila taj novac, međutim nikako nije mogla da joj ga vrati. Sumnja se da je zbog toga ona Majdu namamila i ubila je.

Da su se Jelena i njena žrtva poznavale i bile bliske svedoče i njihove poruke koje su razmenjivale preko društvenih mreža. U tim porukama Majda je Jeleni pisala da je lepa i radovala se kada je objavljivala slike s detetom. I kada se Jelena rastala od supruga i otišla iz Majdinog komšiluka njih dve su nastavile komunikaciju, a kada je nesrećna žena svojoj, kasnije će se ispostaviti, ubici pozajmila novac, još nije poznato.

Jelenin brat "protivpravno uhapšen"

Prema rečima advokata Momčila Dujovića, Nebojše Maraša, njegov klijent je "protivpravno uhapšen".

Momčilo Dujović
Foto: Privatna arhiva
Momčilo Dujović

- Naloženo je da se on privede zbog sumnje da je počinio krivično delo pomoći učioniocu posle izvršenog krivičnog dela i određeno mu je zadržavanje. Međutim, član 333, stav 5 KZ Srbije međutim ističe da nema krivičnog dela kada je reč o bliskim srodnicima. Odnsno, čak i da je pomogao rođenoj sestri da sakrije telo, za to ne može da bude kažnjen - rekao je Maraš za "Novosti".