Osnovno državno tužilaštvo u Beranama podnelo optužni predlog protiv Savovića

M. S.

11. 07. 2019. u 16:36

Tužilaštvo Savovića sumnjiči da je delo počinio na štetu sugrađanina Ivana Tomkića, pa je predloženo je da mu se odredi pritvor

Основно државно тужилаштво у Беранама поднело оптужни предлог против Савовића

Foto: dan.co.me

Zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanha sigurnosti Osnovno državno tužilaštvo Beranama podnelo je Osnovnom sudu u ovom gradu optužni predlog protiv Beranca Aleksandra Savovića, zbog sumnje da je učinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.


Tužilaštvo ga sumnjiči da je to delo počinio na štetu sugrađanina Ivana Tomkića, pa je predloženo je da se Savoviću odredi pritvor.


On je uhapšen po naligu ODT zbog sumnje da je komentarima na društvenim mrežama ugrozio sigurnost Tomkića.

PROČITAJTE JOŠ: NOVI INCIDENT U BERANAMA: Savović ponovo uhapšen


Savović je pre mesec dana u Osnovnom sudu u Beranama osuđen na godinu i dva meseca zatvora, zbog toga što je krajem marta u naselju Dolac zapalio kiosk Tomkića, odnosno njegove supruge Ivane, kojoj mora da isplati obeštećenje od 6.000 evra.


Savović je kiosk zapalii Tomkićima iz revolta zbog hapšenha dvojice drugova koji su Tomkiću naneli teže povrede, zbog čega su osuđeni na ukupno tri godine zatvora.


Ovi incidenti izazvali su različite reakcije u javnosti, jer je Tomkić tvrdio da je zlostavljan jer je hrvatske nacionalnosti.




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)