MALI O POTEZIMA ALBANACA: Priština lažima potire realnost (FOTO)

V.N.

11. 07. 2019. u 14:49

Ministar finansija o navodima Albanaca da nisu aplicirali za članstvo u IOTA

МАЛИ О ПОТЕЗИМА АЛБАНАЦА: Приштина лажима потире реалност (ФОТО)

Foto: Tanjug

NOTORNE laži kosovskih zvaničnika su nešto na šta smo, na žalost, navikli prethodnih godina. Neprihvatanje realnosti je u njihovom maniru, a očigledno je da su teško prihvatili činjenicu da nisu primljeni u Intra-evropsku organizaciju poreskih administracija. Iako tvrde da nisu lobirali, jasno je da su uložili ozbiljan napor da uđu u tu značajnu međunarodnu organizaciju, u čemu nisu uspeli.


To, za "Novosti", kaže ministar finansija Siniša Mali, reagujući na izjavu prištinskog savetnika u resoru finansija Ljuljzima Rafune, koji je rekao da tzv. Kosovo uopšte nije ni apliciralo za članstvo, da to što nisu primljeni ne predstavlja veliki gubitak, kao i da nisu ni lobirali za članstvo.


Ministar Mali dodaje da će naša zemlja i ubuduće sprečavati predstavnike tzv. države Kosovo da uzurpira prava koja im ne pripadaju.



Iz dokumenata, koje poseduju "Novosti", vidi se da je Priština podnela molbu za prijem 9. juna prošle godine, koja je zvanično, tajnim glasanjem, odbijena na Generalnoj skupštini IOTA, održanoj u od 2. do 4. jula u Briselu. A da im je i te kako važno da se nađu u društvu poreskih uprava iz sveta vidi se iz dopisa poslatog generalnom sekretaru organizacije.



Tako je direktor kosovske poreske uprave, kao argument da je Prištini mesto u IOTA, naveo i da je "Kosovo prizalo 113 država članica Ujedinjenih nacija", i da su članovi dve organizacije UN - Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda.




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije