Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
Šarović i Ivancov o otvaranju ruskog tržišta za hranu životinjskog porekla iz BiH

Šarović i Ivancov o otvaranju ruskog tržišta za hranu životinjskog porekla iz BiH

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović sastao se danas sa ambasadorom Rusije u BiH Petrom Ivancovim kako bi razgovarali o otvorenim pitanjima i unapređenju daljnje saradnje dveju zemalja.

sarovic i ivancov Foto: Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH / RAS Srbija
sarovic i ivancov

Na sastanku je razgovarano o otvaranju ruskog tržišta za hranu životinjskog porekla iz BiH.

– Verujem da smo dovoljno napredovali jer nam je Evropska unija, koja zahteva visoke standarde već dozvolila izvoz većine vrsta hrane. Sistem za izvoz hrane životinjskog porekla je dovoljno razvijen i očekujem otvaranje ruske granice za naše privrednike i u ovoj oblasti – istakao je ministar Šarović.

Ambasador Ivancov pozdravio je nedavno usvajanje Memoranduma o razumevanju između Vlade Ruske Federacije i Saveta ministara BiH u oblasti ekonomske saradnje na tržištima trećih zemalja, prenosi Srpskainfo.

Takođe, na sastanku je razgovarano o pristupanju BiH Svetskoj trgovinskoj organizaciji (WTO) i pitanju kvalitete tečnih naftnih goriva čije regulisanje je važno za pregovore sa ruskom stranom o pristupanju BiH toj organizaciji.

Ambasador Ivancov čestitao je ministru Šaroviću izbor za predsednika SDS, ističući da će njegov izbor biti pozitivan korak za stranku.