Halkidiki: Šest osoba stradalo u nevremenu, više od 100 povređenih VIDEO

Svetske vesti - Četvrtak 11.07.2019 - 12:25

Najmanje šest osoba, među kojima dvoje dece, poginulo je, a više od 100 povređeno u snažnom nevremenu koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki, popularno među turistima. Među žrtvama nema turista iz Srbije. Na Halkidikiju proglašena vanredna situacija.

Posledice nevremena na Halkidikiju FOTO: AP Posledice nevremena na Halkidikiju FOTO: AP
Grčka policija navodi da je dvoje starijih turista iz Češke stradalo kada je vetar prevrnuo njihovu kamp prikolicu, žena i osmogodišnji dečak iz Rumunije poginuli su kada se srušio krov u restoranu u Nea Plaji, a dečak i muškarac iz Rusije stradali su kada se srušilo drvo u blizini hotela u Potidei, javljaju agencije, a prenosi RTS.
 
U bolnici je više desetina ljudi svih uzrasta, većinom primljenih zbog preloma i udaraca u glavu. 
 
Nevreme praćeno jakim vetrom i kišom, za koje kažu da je najveće u proteklih nekoliko decenija, sinoć je zahvatilo Halkidiki.
 
Vlasti su proglasile vanrednu situaciju na Halkidikiju, a oluja je protutnjala Neos Marmarasom, Pefkohorijem, Kaliteom, Nikitijem.
 
Vodena bujica nosila je drveće, a u moru se mogu videti suncobrani i ležaljke iz barova.
 
Vetar je bio toliko jak da je izbio ulazna vrata na poznatom hotelu "Meliton" u Porto Karasu.
 
Konzul Srbije u Solunu Dragana Glišić potvrdila je za RTS da među stradalima u nevremenu na Halkidikiju nema turista iz Srbije. 
 
Imaju informaciju da je jedna srpska državljanka povređena i da je prebačena u bolnicu u Solunu. 
 
Naši turisti koji letuju u ovom regionu su na društvenim mrežama preneli fotografije i video-zapise. Mnogi nisu mogli da se jave rodbini i prijateljima jer nema ni struje, ni interneta, a i fiksna telefonija je u prekidu.
 
Oko 80 odsto teritorije Halkidikija nema struje, piše portal Katimerini. 
 
Saobraćaj je otežan i na putu između Neos Marmarasa i Porto Karasa. Na mnogim lokalnim putevima otežan je saobraćaj zbog palog drveća.
 
U oblasti Halkidikija proglašena je vanredna situacija, a lokalnim vlastima pomaže i vojska kako bi se lom raščistio.
 
Tokom jutra se nad Halkidikijem razvedrilo, mada prema informacijama Grčkog meteorološkog zavoda, i za danas je najavljeno nevreme, ali slabijeg intenziteta.
 
Meteorolozi kažu da je ovakvo nevreme potpuno neuobičajeno za ovo doba godine u Grčkoj, gde su leta uglavnom suva i topla.
 

RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: