SEDAM MRTVIH, 120 POVREĐENIH,  MEĐU NJIMA DVOJE DECE, U OLUJI NA HALKIDIKIJU: Horor u popularnom grčkom letovalištu! Lekari u šoku: OVAKO NEŠTO NISMO DOŽIVELI (VIDEO)
Foto: printscreen tempo24.news

nezapamćeno nevreme

SEDAM MRTVIH, 120 POVREĐENIH, MEĐU NJIMA DVOJE DECE, U OLUJI NA HALKIDIKIJU: Horor u popularnom grčkom letovalištu! Lekari u šoku: OVAKO NEŠTO NISMO DOŽIVELI (VIDEO)

Planeta -

Najmanje sedam osoba, među kojima dvoje dece, je poginulo a više od 100 povređeno u snažnom nevremenu koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki, popularnom među turistima.

17.36 - U zdravstvenom centru u Mudanji pregledano je 120 osoba nakon snažnog nevremena koje je pogodilo poluostrvo Halkidiki, saopštilo je danas grčko Ministarstvo zdravlja.

1 / 5 Foto: Čitalac Kurira

Od 120 osoba, devet je hospitalizovano u bolnici Papanikolau u Solunu gde se jedna žena nalazi na intezivnoj nezi, 12 je smešteno u bolnicu Poligiros na Halkidikiju, a petoro dece u Genimatasu sa lakšim povredama.

14.26 - Među povređenim srpskim turistima u Grčkoj je i devojčica koja je na odmoru bila sa roditeljima u mestu Nea Plaja. Ona je, kako je ispričala Ivana Stanojević, upravnica hotela "Paladijum" u mestu Kriopagi, primljena u bolnicu sa dubljom posekotinom na nozi, pa je prebačena u Solun.

13.25 - Premijer Grčke Kirjakos Micotakis odložio je sve sastanke zbog vanrednog stanja na Halkidikiju, a celu noć je bio u kontaktu sa nadležnim službama.

Zanimljivo je da je Micotakis dok je nevreme na Halkidikiju besnelo, gostovao u zabavnoj emisiji "Lejt najt šou" na televiziji Antena gde je govorio o svom životu, ali i planovima za budućnost.

13.05 - Snažno nevreme koje je sinoć pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki nije napravilo veću štetu na Atosu, niti je nanelo probleme monaškoj zajednici na Svetoj Gori. Arhteološki lokaliteti i spomenici kulture nisu oštećeni, saopštilo je ministarstvo kulture Grčke danas.

Prema prvim procenama, starogrčko nalazište Olintos nije oštećeno, a u okolini je oboreno nekoliko stabala. Nikakvi problemi nisu zabeleženi u monaškoj zajednici na Svetoj gori gde se nalazi 20 pravoslavnih manastira.

12.45 - Veliki broj Srba bio je na udaru razorne oluje na Halkidikiju, a prema informacijama konzula lakše je povređeno šestoro naših državljana i pušteni su iz bolnice.

11.06- Na društvenim mrežama se pojavio snimak poplava izazvanih jakim pljuskovima iz grada Komotini, koji je smešten na istočnom delu periferije Istočna Makedonija i Trakija.

10.30 - Ukupno 26 ljud hospitalizovano je u bolnicama u Solunu zbog povreda zadobijenih u olujnom nevremenu kojr je sinoć pogodilo područjr Halkidikija.

U solunskoj bolnici "Papanikolau" u Solunu smešteno je 9 povređenih, od kojih je jedna na odeljenju intenzivne nege. Podacima poslednjim podacima sinoć je ukupno 120 osoba prebačeno u domove zdravlja i bolnice.

10.10 - Na poluostrvu Halkidiki proglašeno je vanredna situacija.

09.40 - Telefonske i internet veze su u prekidu na tom poluostrvu, popularnom među turistima iz Srbije.

09.10 - Šest srpskih turista povređeno je u snažnom nevremenu koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki, javila je jutros TV Prva, pozivajući se na informacija iz bolnice u Nea Mudanji.

08.50 - Oluja je bila toliko razorna da je gotovo potpuno uništila pojedine ugostiteljske objekte. Ljudi i majke sa decom u naručju bežali su u panici tražeći siguran zaklon.

08.00 - Prema prvim informacijama policije, poginulo je dvoje starijih turista iz Češke, žena i osmogodišnji dečak iz Rumunije, muškarac i dečak iz Rusije , a stradao je i jeddan grčki ribar. Jak vetar čupao je drveće, nosio krovove.

"Ovo je prvi put u mojoj 25-godišnjoj karijeri da sam doživeo tako nešto", rekao je za grčku televiziju Atansios Kalcas, direktor zdrvstvenog centra Nea Mudanja gde su smešteni mnogi povređeni.

Zbrinuti pacijenti imaju između osam meseci do 70 godina. Neki su zadobili povredu glave od pada drveća ili drugih predmeta.

Kurir. rs tanjug

Foto printscreen tempo24.news

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja