KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

„Goleada“ na drugoj proveri Radničkog sa Požežanima (FOTO)

Posle pobede u gostima protiv Jagodine (3:1) kragujevački prvoligaš danas je za protivnika imao srpskoligaša Slogu iz Požege i odigrao nerešeno 4:4 (3:2). U petak Radnički odlazi na drugi deo priprema na Zlatiboru, ge će nastaviti sa probnim utakmicama i proverom igrača za novu sezonu.

Igrači Radničkog brzo su postigli tri pogotka, ali nisu uspeli da pobede srpskoligaša iz Požege

Susret sa Slogom odigran je na veštačkoj travi pomoćnog terena na stadionu „Čika Dača“ i imao je zanimljiv tok sa dosta golova. Gledaoci su videli brzu igru sa dosta pasova, lako postignute golove na početku utakmice, ali i opušteniju igru domaćeg tima u drugom poluvremenu.

Treneri Radničkog Dejan Nikolić i gostiju Dragiša Žunić isprobali su po dva kompletna sastava, koji su pokazali veliku borbenost i želju za dokazivanjem. Fudbaleri Radničkog 1923 počeli su utakmicu,u čijem sastavu su se pored povratnika Vidovića pojavili i dvojica novajlija na probi Krstović i Ukrajinac Panjuč i malo neočekivano brzo postigli tri gola za samo prvih deetak minuta igre.

Samo što je lopta krenula sa centra domaći tim je izvršio pritisak na gol Sloge.Ofanzivni Panjuč je preciznim udarcem sa oko 16 metara iznenadio je golmana Glintića i u četvrtom minutu i doveo Radnički 1923 u vođstvo od 1:0.

Na scenu je, potom stupio Zdravković, koji je za četiri minuta postigao još dva gola posle igre iz prekida. U šestom minutu posle udarca Kovačevića sa desne strane, on je lepo primio loptu i iz blizine savladao golmana gostiju za 2:0.

U 10. minutu bilo je 3:0 za kragujevačkog prvoligaša. Posle kornera sa desne strane Zdravković je u buketu igrača najbolje skočio i lopptu sproveo u mrežu pored nemoćnom golmana Glintića. Očekivalo se tada da će domaći tim napuniti mrežu gostiju i lako izaći na kraj sa srpskoligašem iz Požege. Međutim, Sloga je pokazala da ima stabilan tim, koji duže igra zajedno i brzo se vratio u igru. Povratnik iz Metalca Plazinić, jedan od najiskusnijih u redovima Sloge, dva puta je ozbiljno pripretio golmanu Raičeviću, koji je sigurno intervenisao.

Fudbaleri Sloge uspostavili su ravnotežu i u drugom poluvremeu izjednačili rezultat na 4:4.

Uporni gosti se nisu predavali, uspostavili ravnotežu u igri, i u 24. minutu uspeli da postignu gol. Preciznim udarcem po zemlji Glišović je sa leve strane iznenadio domaćeg golmana i smanjio vođstvo prvoligaša na 3:1.

Šest minuta kasnije Sloga je postigla i drugi pogodak zahvaljujući neopreznoj igri u zadnjem redu Radničkog 1923. Posle povratne lopte Plazinića, skoro sa aut linije, Đorđe Jovanović je sa sedam-osam metara savladao nemoćnog Raičevića.

Posle odmora trener Nikolić je dao šansu i novajlijama od kojih su neki i potpisali ugovore sa Radničkim. Oni su krenuli napadački i trud se isplatio, posle dva neuspešna pokušaja novajlija Vladimira Popovića i Ćirovića, da se poveća prednost. U 55. minutu na ivici kaznenog prostora oboren je V. Popović u prodoru od strane golmana Sloge i sudija Pavle Ilić pokazao je na belu tačku, a Maksimović sa 11 metara povećao prednost na 4:2.

Izmamili su, potom, Maksimović i Žerađanin prilike da povećaju vođstvo domaćeg tima, ali se nisu snašli u završnici.

Fudbaleri Sloge, kako je odmicalo drugo poluvreme, igrali su sve bolje i ozbiljno pretili golmanu Saviću. U 65. minutu gosti su ikoristili grešku u odbrani Radničkog i smanjili na 4:3, posle aistencije Popovića i pogotka Ječmenice, koji je poslao loptu u praznu mrežu.

U 67. minutu, posle kornera domaćina sa leve strane i gužve u petercu Sloge, Stanić je spasao svoju mrežu izbijanjem lopte sa gol-crte u korner. U kontra napadu igrači srpskoligaša iz Požege postigli su i četvrti pogodak. Bio je to neobičan gol. Sa desne strane je šutirao Zakoč, lopta je u luku preletela golmana Savića, koji je pokušao da je zaustavi, ali je samo ulepšao pogodak, jer je lopta završila u njegovom desnom gornjem uglu.

Pokušali su igrači domaćeg tima do kraja susreta da postignu i peti pogodak, ali je odbrana izdržala i Sloga uspela da iz Kragujevca ode neporažena.

Šef stručnog štaba Dejan Nikolić posle druge provere u oceni dosadašnjeg toka priprema nije bio u potpunosti zadovoljan. Imao je prilike da vidi u čemu su grešili njegovi izabranici, što može da mu koristi u nastavku priprema.

  • Na ove dve probne utakmice dali smo šansun svim igračima da bismo videli šta možemo i na koje igrače da računamo. U drugom delu priprema odigraćemo ozbiljnije utakmice,a ove dve pokazale su pravu sliku igrača. Zabrinjava što smo danas primili četiri gola i pokazali neke naše slabosti kao što su pad koncentracije i odgovornost u igri – ocenio je strateg kragujevačkog prvoligaša.

Radnički 1923 je doveo neka pojačanja, među kojima je i povratnik Vidović, ali mu još nedostaje dva tri igrača na pojedinim pozicijama.

  • Ovo je sada nova priča sa dosta novih igrača među kojima ima potencijala. Međutim, ti igrači mora da se prilagode našoj igri koja nas je krasila u prethodnoj sezoni. Rano je još ocenivati našu jačinu sa pojačanjima,jer nam nedostaje još dva-tri igrača na pojednim pozicijama, što ćemo pokušati da popunimo u prelaznom roku i da selektiramo ekipu za plasman u sam vrh tabele – poručio je trener Nikolić.

RADNIČKI 1923 – SLOGA (PO) 4:4 (3:2)

Stadion: Prvi pomoćni teren sa veštačkom travom. Gledalaca: 200. Sudija: Pavle Ilić. Pomoćnici: Filip Petronijević, Nikola Marković (svi iz Kragujevca). Strelci: Panuč u 4. Kovačević u 6. i 10. i Maksimović iz jedanaesterca u 55. za Radnički 1923, a Glišović u 24, Đ. Jovanović u 30. Ječmenica u 65. i Zakoč u 75. minutu za Slogu.

RADNIČKI 1923: Raičević, Zdravković, A.Popović, Rađen, Petrović, Kovačeić, Vidović, Ilić, Krstović, Varjačić, Panuč. Igrali su još: Savić, Grbović, Aleksić, Ćirović, V. Popović, Žerađanin, Maksimović, Filipović, Milikić, Simović, Cvetković, Milenković.

SLOGA: Glintić, Kalajanović, Tasić, Nikolić, Vlašić, Đ. Jovanović, Martinović, Plazinić, Stevanović, Ilić. Igrali su još: D. Jovanović, Stanić, Cerović, Janić, Petrović, Gajić, Ječmenica, Zakoč, Marković, Vasiljević, Kolarević.

Fudbaleri Radničkog u petak odlaze na desetodnevne pripreme na Zlatibor. Trener Nikolić povešće 22 igrača, među kojima i tri omladinca. Predviđeno je da se odigra još pet kontrolnih utakmica. Na Zlatiboru , već u subotu Kragujevčani se sastaju sa Javorom iz Ivanjice, a u sredu sa Metalcem iz Gornjeg Milanovca, a traži se i treći protivnik.

Planiran je i susret sa Kolubarom u Lazarevcu i generalna proba sa Borcem iz Čačka na stadionu „Čika Dača“.

Tekst, foto i video: M. Jovičić i N. Kotlajić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!