• Search form

09.07.2019 | 21:09

Nagrade 6. Bašta festa

Nagrade 6. Bašta festa

Najboljim filmom šestog internacionalnog festivala kratkog igranog filma Bašta fest u Bajinoj Bašti proglašen je "Randevu u mesečevoj orbiti" Mélanie Charbonneau, a nagradu za režiju dobio je Alexander Sagmo za "Zvuk neočekivane smrti".

Nagradu za najbolji scenario dobio je Charles Habib-Drouot za "Kraljicu Krokodil", na osnovu odluke žirija koji su činili glumica Dragana Varagić iz Srbije, reditelj Raško Miljković iz Srbije i producentkinja Karla Fote iz Rumunije, koji je od 4. do 7. jula pogledao 24 filma iz 18 zemalja.

Najboljom glumicom proglašena je Sofia Kokkali za ulogu u filmu "Hektor Malo: Poslednji dan u godini" Jacqueline Lentzou, a najboljim glumcem Uroš Aziraj za ulogu u filmu "Žicka" Ivana Bukvića, koji je ovogodišnji Žiri mladih proglasio najboljim.

Specijalna nagrada festivalskog žirija dodeljena je Daisy Sadler za scenario filma "Crna šuma" (Jean-Marc E.Roy & Philippe David Gagné), a isto priznanje dobili su i glumci Bas Keizer i Gijs Blom za uloge u filmu "Dante vs Muhamed Ali" Marca Wagenaara.

Žiri i glumac Nebojša Dugalić

Na ceremoniji zatvaranja u bioskopu “Vlaja”, gde se su se publici obratili članovi žirija, direktor Bašta festa Jovan Jelisavčić zahvalio je celokupnom festivalskom timu, sponzorima, kao i mnogobrojnim mladim volonterima, a umetnička direktorka Maja Šuša najavila je dugometražni igrani film “Zlogonje” Raška Miljkovića, kojim je Bašta fest i zatvoren.

Maja Šuša, bioskop Vlaja

Publika je potom imala priliku i da prisustvuje nastupu bendova Buč Kesedi i Šajzerbiterlemon u Domu omladine.

Šesti Bašta fest otvorila je 4. jula glumica Isidora Simijonović, zvezda TV serijala “Jutro će promeniti sve” i “Ubice moga oca”.

Otvaranje 6. Bašta festa

Budući da podršku Bašta festu svake godine daju i velika glumačka imena, ove godine to je bio Nebojša Dugalić, nakon Dragana Bjelogrlića i Branislava Lečića prethodnih godina.

*Foto: Bašta fest

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav