Vladika Artemije: Bez kontakata

Vladika Artemije doneo odluku da sveštenstvo i monaštvo ne održava kontakte sa vlastima u Prištini i misijom EU.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.03.2008.

11:16

Default images

Vladika raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Artemije naložio je sveštenstvu i monaštvu Eparhije da ne održava kontakte sa predstavnicima prištinskih vlasti, misije EU, kao i sa predstavnicima zemalja koje su priznale Kosovo.

U odluci vladike Artemija, u koju je agencija Beta imala uvid, navodi se da je takav stav zauzet zbog jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, odluke Evropske unije da pošalje misiju "bez odluke i mimo Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija" i pojedinačnog priznavanja nezavisnosti Kosova od nekih država.

Episkop raško-prizrenski naveo je da su tim aktima prekršeni Rezolucija Saveta bezbednosti 1244 UN i Ustav Srbije, "te da su zbog toga oni nelegitimni i nezakoniti, pa prema tome i pravno nepostojeći".

Prema odluci vladike Artemija, sa predstavnicima prištinskih vlasti, misije EU na Kosovu, kao i sa predstavnicima zemalja koje su priznale Kosovo ne treba održavati "nikakve kontakte, razgovore bilo o čemu, ne primati ih u posetu, ne odazivati se i ne odlaziti na njihove pozive bilo kojim povodom".

"Nepoštovanje i ogrešenje o ovu našu Odluku, u ma kom vidu, biće strogo sankcionisano", navodi se u odluci vladike Artemija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

12 h

Podeli: