Najnovije vesti
Vesti Svet
Plenković prihvatio ostavku ministra uprave

Plenković prihvatio ostavku ministra uprave

Hrvatski ministar uprave Lovro Kuščević predao je mandat premijeru te zemlje Andreju Plenkoviću koji je to prihvatio.

andrej plenković Foto: Profimedia
andrej plenković

Plenković je u obraćanju medijima obrazložio i razlog takve odluke.

- Kuščević i ja smo razgovarali, on je dao na raspolaganje svoj mandat na mesto ministra uprave i političkog sekretara i prihvatio sam tu njegovu ostavku. Napustiće obe dužnosti, vratiće se u Hrvatski sabor. S obzirom na sve okolnosti koje traju proteklih nedelja u javnosti i medijima, procenili smo da se time čini velika šteta i njemu i Vladi i da to nema nikakvog smisla. Kuščević sada mora da reši sve nedoumice koje su sada u javnosti da bi mogao da nastavi svoje političko delovanje - rekao je Plenković nakon sednice u sedištu HDZ-a.

Kako javlja hrvatski "24 sata", Kušćević je kratko poručio: "Ne želim biti teg ovoj Vladi".

On je rekao da je mandat dao na raspolaganje i da ga je premijer Plenković prihvatio, naglasivši da je "odgovoran političar".

Hina navdi da su Kuščevićevu ostavku proteklih dana tražili predstavnici opozicije i koalicioni partneri u Vladi zbog navodnih afera na Braču.

Hrvatski sabor dopunio je u četvrtak dnevni red opozicionim predlogom za izglasavanje nepoverenja ministru uprave Lovri Kuščeviću, što je obrazloženo time da je on "tokom obavljanja dužnosti načelnika opštine Nerežišća, a potom ministra pokazao da mu zaštita javnog interesa nije bitna i svoje je privatne, imovinske interese kontinuirano stavljao ispred javnih, pa je zloupotrebom položaja na kojima se nalazio ostvario milionsku imovinsku korist".