Najnovije vesti
Kultura
Razgovor o knjigama „Spletkarenje sa sopstvenom dušom“ i „Zvuci iz podmornice“

Razgovor o knjigama „Spletkarenje sa sopstvenom dušom“ i „Zvuci iz podmornice“

U utorak 9. jula u knjižari Delfi SKC od 18 sati održaće se književno veče sa Marijom Jovanović na kojem će biti predstavljene njene knjige u izdanju Lagune, „Spletkarenje sa sopstvenom dušom“ i „Zvuci iz podmornice“. 

Marija Jovanovic Foto: Promo / RAS Srbija
Marija Jovanovic

Marija Jovanović je mnogobrojnu čitalačku publiku osvojila svojim prvim romanom „Spletkarenje sa sopstvenom dušom“, koji je prvi put je objavljen 2000. godine i ovenčan nagradom „Žensko pero“. 

Budući diplomirani filozof, autorka poglavlja romana počinju definicijom i analizama nekog ključnog filozofskog stava, pa nas pisac iz tog esejističkog razmatranja neposredno uvodi u aktuelni životni tok, ostvarujući tako prirodnu i ubedljivu vezu između mudrosti i iskustva... Junakinja romana traga za pravom i istinskom ljubavlju, odričući se iluzorne sreće da bi postala slobodna i integralna ličnost. 

Poslednji objavljeni roman je „Zvuci iz podmornice“, u kojem Marija suprotstavlja krajnje racionalnog čoveka, koji ne veruje ničemu drugom do ciframa, matematici i nauci, i ženu koja se oslanja na intuiciju, koja praktikuje jogu i veruje u nadčulne fenomene.