Najnovije vesti
Vesti Beograd
PROLAZI NEVREME Pljuskovi i jak vetar, OBORENA STABLA u Padinskoj skeli i Pančevu, a evo kada se očekuje prestanak padavina (FOTO, VIDEO)

PROLAZI NEVREME Pljuskovi i jak vetar, OBORENA STABLA u Padinskoj skeli i Pančevu, a evo kada se očekuje prestanak padavina (FOTO, VIDEO)

Snažno nevreme i olujni vetar koji je obrao drveće i limene krovove na severu zemlje, stigao je i u Beograd. Najviše kiše palo je na Čukarici, u Obrenovcu i Lazarevcu, a na nekoliko mesta u gradu oborena su stabla zbog čega je otežan saobraćaj.

nevreme 772019 Foto: Blic / RAS Srbija
nevreme 772019

"Po putu Pančevo-Beograd od Tamiškog mosta svuda popadale grane, niko ih ne sklanja, automobili zaobilaze veoma nebezbedno. Kod restorana "Mali raj" deblo palo preko celog puta, kolone iz oba smera", javljaju na društvenoj mreži Tviter.

Jak vetar je oko 19.40 sati oborio stablo i u Padinskoj skeli u Ulici Dejana Smiljkovića kod Doma zdravlja, te je zbog toga došlo do zastoja na pojedinim linijama javnog gradskog prevoza.

Foto: Blic / RAS Srbija

- Pojedini autobusi su uspeli da se nekako probiju, ali zbog oborenog drveta došlo je do zastoja na linijama 101, 102 i 109. Zastoja ima i u Surčinu, ali nemamo informacije o tome koje linije stoje. Do problema je došlo kada se oko 19 sati prevrnuo traktor koji je prevozio pšenicu - kažu za "Blic" iz Gradskog saobraćajnog preduzeća.

Foto: Petar Dimitrijević / RAS Srbija

Kako dodaju, u drugim delovima grada saobraćaj za sada neometano funkcioniše.

Prema najnovijoj najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u glavnom gradu su mestimično mogući pljuskovi.

Foto: RHMZ / screenshot

"U naredna dva časa u Beogradu i većem delu Srbije mestimično sa pljuskovima i grmljavinama. Na jugozapadu i jugoistoku Srbije biće suvo", stoji u upozorenju RHMZ-a za vremenski period od 21.20 do 23.20 sati.

Nebo iznad glavnog grada je tmurno, zbog čega su mnogi komentarisali da izgleda kao "pred smak sveta".

Crni oblaci nakon kratkotrajnog pljuska na Banjici
Foto: Nebojša Lindić / Privatna arhiva
Crni oblaci nakon kratkotrajnog pljuska na Banjici

Kako je danas za "Blic" rekao meteorolog Đorđe Đurić, najveća opasnost od olujnih pljuskova, grada i intenzivnog vetra biće na području Vojvodine, Beograda, Šumadije, Podnuavlja, Pomoravlja, Zapadne Srbije, Mačve i Kolubarskog okruga.

Podsetimo, u Beogradu je na snazi narandžasti meteo alarm, zbog čega je danas sazvana vanredna sednica Štaba za vanredne situacije na čelu sa prof. dr Zoranom Radojičićem.

- Zbog najavljanog nevremena koje se očekuje u Beogradu sve komunalne službe su u maksimalnoj pripravnosti. Prema prognozi RHMZ-a, u popodnevnim časovima očekuju se padavine od oko 20 litara po metru kvadratnom u vremenskom periodu od tri sata. Najavljen je olujni vetar i moguća lokalna pojava grada - rekao je Radojičić.