Četvrtak, 23.10.2003.

11:21

U Češkoj prostitucija među “slobodnim profesijama”

Izvor: Beta

Default images

Češka namerava da zaštiti svoje prostitutke pred nelojalnom konkurencijom sa jugoistoka Evrope i iz azijskih zemalja tako što će usvojiti nov zakon o legalizaciji prostitucije, koji treba  da pripremi Ministarstvo unutrašnjih poslova. MUP je predvideo da licencu u trajanju od godinu dana za prostituciju, uvršćenu u tzv. slobodne profesije u koje spadaju i pisci, umetnici ili novinari bez stalnog posla, može da dobije samo državljanin Češke ili neke od zemalja Evropske unije, stariji od 18 godina. Licence će izdavati opštinske vlasti, pod uslovom da prostitutka ima lekarsku potvrdu da je zdrava. Legalizacija i oporezovanje prostitucije računa i s kaznama za “lepotice noći” koje se ilegalno bave seksom za novac, ali i za njihove mušterije i lekare koji ne provere da li prostitutka ima važeću licencu. Ukoliko ne provere da li su dokumenta u redu, mušterije očekuje kazna od oko 500 evra. Seks za novac, prema predlogu, ne bi smeo da bude pružan na manje od 100 metara udljenosti od škola, crkava, auto-puteva, aerodroma, bolnica, parkinga i javnih ustanova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: