Endri Ćekić sa penala

RAFAL PROMAŠAJA CRNO-BELE KOŠTAO TRIJUMFA: Olimpija slavila nad Partizanom minimalnim rezultatom (KURIR TV)

Fudbal -

Fudbaleri Partizana poraženi su od ekipe Olimpije u Ljubljani sa 0:1 (0:0) u četvrtoj pripremnoj utakmici ovog leta. Strelac jedinog gola na meču bio je Endri Ćekić sa bele tačke u 77. minutu meč.

Priliku da debituju dobila su najsvežija pojačanja crno-belih Rajko Brežančić i Omar Sadik.

Dosta bolje i konkretnije u meč ušli su domaći fudbaleri, ali prvu pravu priliku na meču imali su crno-beli već u desetom minutu meča. Pogrešio je štoper domaćih i loptu dodao Ožegoviću koji je izbio sam ispred golmana Olimpije koji je iz ovog dvoboja izašao kao pobednik.

foto: Kurir sport/Nemanja Ilić

Samo devet minta kasnije imao je Ožegović još jednu odličnu šansu. Ivanović je ukrao loptu desnom beku domaćina, povukao uz liniju, dodao do Ožegovića koji je sa ivice peterca izkosa pogodio spoljni deo mreže Olimpije. Još jedna prilika otišla je u nepovrat.

Posle nekoliko minuta bez prave prilike ponovo je jedna greška domaćina mogla skupo da košta. Šćekić je ukrao loptu na sredini terena i odličnim pasom izbacio Sumu samog ispred gola domaćina, ali golman Olimpije je ponovo pokazap svoj kvalitet i sačuvao svoju mrežu.

Prvo poluvreme okončano je pokušajem Sume sa ivice šesnaesterca, ali je lopta otišla daleko preko prečke.

Drugi deo igre počele su novajlije Brežančić i Sadik, koji su najsvežija pojačanja Partizana. A ujedno sa sudijskim zviždukom počela je da pada sitna koša koja nije značajnije uticala na kvalitet igre pošto je teren bio u odličnom stanju.

Već u 47. minutu meča domaći su upisali prvi šut u okvir gola. Posle povratne lopte sa penala je probao po zemlji Čekići, ali je Stojković bio na pravom mestu i lako ukrotio šut. Dosta bolje su u drugom poluvremenu zaigrali domaći igrači, što i nije bilo tako teško u odnosu na prvi deo igre koji im je bio katastrofalan.

Oko 60. minuta, baš onako kako je trener Milošević rekao, došlo je do izmena. Prilku su dobile rezerve, a okosnica tima otišla je na "hladjenje."

foto: Kurir sport/Nemanja Ilić

Veliki broj izmena u drugom delu meča značajno je uticao na tempo i kvalitet igre koji je drastično opao.

A onda, pravo niotkuda penal za domaćina. Prošao je Tomić do samog peterca, uklizao mu je Milosavljević, a sudija kao da je samo čekao da pokaže na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Ćekići koji je loptu poslao u jednu, a golmana u drugu stranu za vođstvo Olimpije od 77. minuta meča.

Do kraja meča obe ekipe su igrale dosta opreznije zbog potencijalnih povreda, pa nije bilo značajnije prilike osim pojedinačnih pokušaja iz daljine koji su uglavnom završavali preko prečke.

Partizan za četiri dana očekuje nova provera. Reč je o ftancuskoj ekipo Bordo, a meč se igra u austrijskom gradu Klagenfurtu.

foto: Kurir sport/Nemanja Ilić

SASTAVI!

Partizan je nastupio u sledećem sastavu: Stojković - Miletić, S. Pavlović, Vujačić, Urošević - Zdjelar, Šćekić, Tošić, Suma - Ivanović, Ožegović.

Klupa: Kljajić, Dinga, Marković, Smiljanić, Pešukić, Milosavljević, Lutovac, Lazar Pavlović, Filip Stevanović, Šehović, Brežančić, Sadik

Olimpija: Nejc Vidmar, Baganak Maki, Boaći Erik, Šme Denis, Tomislav Tomić, Putničanin Marko, Savić Stefan, Suljić Asmir, Jurčević Mario, Brkić Goran, Kidrič Rok

Klupa: Mrežar Anej, Matija Orbanić, Ćekići Endri, Kadrić Haris, Menalo Luka, Valenčič Vitja, Gaser Ben, Andrejašič Jan, Kregar Oliver, Paljk Matić, Ante Vukušić,Raul Delgado,Vitalijs Maksimenko

kurir.rs / N. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track