Svet

Subota, 06.07.2019.

15:11

"Našoj zemlji zavidi ceo svet. Hvala Vam, gospodine predsedniče!"

Donald Tramp objavio je danas na Tviteru zahvalnicu samom sebi, uz konstataciju da ceo svet zavidi SAD i priloženu vest o uspesima Volstrita.

Izvor: Tanjug

Foto: Epa/NEIL HALL

"Našoj zemlji zavidi ceo svet. Hvala Vam, gospodine predsedniče!", tvitovao je Tramp.

Uz tu poruku on je objavio tvit sa zvaničnog naloga Bele kuće gde piše da su u sredu tri glavna američka berzanska indeksa zabeležila rekordne rezultate.

Priložena je i vest o tome, objavljena na poznatom vašingtonskom sajtu thehill.com koji prati američku politiku, a u kojoj se navodi da je nastavljena serija rasta dobiti na Volstritu pošto su berzanski indeksi "Dau Džons", S&P 500 "Nasdak" zabeležili nove rekordne rezultate u trgovanju koje u sredu bilo skraćeno zbog proslave Dana nezavisnosti SAD narednog dana.

Da podsetimo, Tramp je prethodno kritikovao Fed i pohvalio rezultate postignute na tržištima kapitala otkad je izabran za predsednika, ali je insistirao na tome da su mogli biti "još bolji" da je Fed postupao drugačije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

6 h

Podeli: