Veselinović i Radoičić pravosnažno oslobođeni optužbi

Tanjug

04. 07. 2019. u 15:34

Apelacioni sud u Nišu usvojio žalbe odbrane

Веселиновић и Радоичић правоснажно ослобођени оптужби

Foto: N. Skenderija

Apelacioni sud u Nišu preinačio je presudu kojom su Zvonko Veselinović i još dvojica optuženih zimus bili osuđeni na po dve godine zatvora i pravosnažno ih oslobodio od optužbi za nelegalno iskopavanje šljunka.

Istom odlukom Apelacionog suda zameniku predsednika Srpske liste Milanu Radoičiću je potvrđena oslobađajuća presuda, pošto je i prvostepenom presudom Višeg suda u Pirotu bio oslobođen optužbi.

PROČITAJTE JOŠ -UHAPŠENA PETORICA NIŠLIJA: Upisivali da su vozila pregledana iako nisu ni bila na tehničkom pregledu

Veselinovićev advokat Goran Petronijević rekao je Tanjugu da je Apelacioni sud u Nišu usvojio žalbe odbrane, preinačio drugu prvostepenu presudu i pravosanžno oslobodio njegovog branjenika, kao i Gorana Makragića i Ivana Stamenovića, dok je Radojičiću potvrdio oslobađajuću presudu.

Petronijević je podstetio da su i prvom prvostepenom presudom svi bili oslobođeni, ali da ju je 2017. godine ukinuo Apelacioni sud u Nišu i naložio ponavljanje suđenja.

Veselinović je bio optužen da je obezbedio šlepere, kamione i drugu mehanizaciju, da je Stamenović otkupljivao njive i bio zadužen za dokumentaciju, dok je sav posao išao preko Makragićeve firme, preneli su ranije mediji.

Ove poslove su preduzeli tokom poslova na izgradnji deonice puta od Pirota do Dimitrovgrada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Zoxy

04.07.2019. 16:48

To je nepristrasno sudstvo..... Smenite neznalicu koji ih je osudio bez dokaza... Zna se da su apelacioni sudovi popili svu pamet

PP Njjegos

04.07.2019. 19:39

Ovi kosovari svud redom po srbiji rade sta zele bez sankicija ikakvih, sto nisu iskopavali na kosovu kad i onako druguju sa haradinajem.i ekipom