Tipsrević za RTS: Anderson je bio bolji

Janko Tipsarević nakon poraza od Kevina Andersona je rekao da nije povreda krivac za poraz, već da je, jednostavno, protivnik bio bolji. Sa našim izveštačem pričao je i o nastupu dublu, kao i o organizovanju fjučersa na njegovoj akademiji.

„Ta desna noga koju sam operisao dva puta i spajanje zadnje desne lože je nešto što mi čini poteškoće. Voleo bih da kažem da nisam izgubi zbog povrede. Dečko je bio bolji od mene, zasluženo je pobedio, iskoristio je svoje šanse, ja jednostavno nisam. Problem sa desnom nogom se javlja non-stop. Problem sa trbuhom je zato što sam progutao četiri diklofenaka i onda je počelo da mi bude muka i udario sam sebi u stomak i počeo da pričam u sebi nije ti muka, nije ti ništa, ali to je strast sporta, on je jednostavno bio bolji od mene danas." 

Velika i duga karijera. Česte povrede, konstantni bolovi, ali možda još veća želja za takmičenjem. Odakle Janko Tipsarević crpi svu tu motivaciju?

„Velika stvar je u tome što ja želim da u jednom trenutku, da li to bilo na kraju ove ili sledeće, ili one tamo godine kada se povučem, da zaista imam mir do kraja svog života, da znam da sam uradio apsolutno sve što sam mogao. Mislim da bih jako mrzeo da imam bilo koje loše memorije i sećanje na nešto što sam mogao više i bolje da uradim, a nisam zato što me je mrzelo ili nisam bio dovoljno hrabar. Mislim da nama kao sportistima ne preostaje ništa drugo nego da dajemo maksimum koliko god možemo da i nakon naših karijera budemo mirni."

Ostaje ti nastup u dublu sa Lacijem, da li možemo da očekujemo rezultat kao sa Dušanom Lajovićem na Rolan Garosu?

„Biće dosta teže nego sa Ducijem, zato što su Kureši i Gonzales su specijalisti za travu. Pogotovo Kureši. Duci i ja smo ih pobedili na Rolan Garosu, ali to je bila šljaka. Imali smo dosta vremena da igramo sa osnovne linije. Laci igra dobro, ovde nije toliko brzo, nije to ta trava koja je bila pre desetak godina. Mislim da ćemo imati svoje šanse, samo je bitno da držimo svoj servis."

Tvoja akademija trenutno organizuje poseban turnir, šta možeš o tome da nam kažeš?

„Jako mi je drago. To je bila neka naša vizija još od prošle godine. Sve je manje i manje fjučersa u Republici Srbiji. Ja bih jako voleo da na talasu, naravno Novaka, ali i ove nove generacije Filipa, Ducija, malog Miše Kecmanovića i Lacija, da tenis nastavi da živi kao sport. Ako mi možemo da doprinesemo barem za 2019. sa tim jednim fjučersom meni je jako drago", zaključio je Janko Tipsarević.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво