Ponedeljak, 06.10.2003.

14:47

Teheran će dokazati da ne proizvodi nuklearno oružje

Izvor: Beta, Rojters

Default images
Iran će predati listu delova uveženih za program obogaćivanja uranijuma i pokazati inspektorima UN gde se oni nalaze kako bi dokazao da ne proizvodi nuklearno oružje, rekao je u ponedeljak iranski ambasador u Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju (IAEA) Ali Akbar Salehi. On je, međutim, kazao da Teheran, koji ima rok do kraja oktobra da dokaže da nema nameru da se opremi nuklearnim oružzjem, ne može tačno da kaže gde su ti delovi kupljeni. "Ti predmetni nisu kupljeni zvaničnim putem. Kupljeni su preko posrednika i nije moguće pratiti te posrednike", rekao je Salehi. "Inspektorima ćemo dati listu predmeta i pokazati im gde su oni uskladišteni".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: