Ubistvo kod Bečeja: Svekrvu izbola vilama

Lj. P.

02. 07. 2019. u 11:46

Uhapšena Kristina K. (31), osumnjičena da je u mestu Poljanice kod Bečeja ubila Iboju Vargu (59). Snaja, tvrde meštani, ranije imala psihičkih problema

Убиство код Бечеја: Свекрву избола вилама

KISTINA K. (31) iz Bačkog Petrovog Sela, osumnjičena je da je u ponedeljak u prepodnevnim satima u porodičnoj kući u mestu Poljanice kod Bečeja, najpre ubodom nožem, a zatim i vilama, usmrtila svekrvu Iboju Varga (59). Tragediji u ovom malom mestu sa oko 300 meštana, prethodila je svađa dve žene, navodno zbog ručka.

Snaha i svekrva su u tom trenutku, kako saznajemo, bile same u kući, jer je Kristina pre toga, dvoje maloletne dece odvela kod kod komšija da se igraju. Ibojin sin, a Kristinin nevenčani suprug Zoltan Varga (41), u to vreme je bio na poslu na jednoj obližnjoj farmi.

- U jednom trenutku došlo je do svađe između snahe i svekrve, a Kristina je dograbila nož i ubola Iboju - saznajemo nezvanično od izvora bliskog istrazi. - Nesrećna žena, iako povređena, pokušala je da pobegne. Istrčala je napolje u dvorište i krenula prema kapiji, verovatno da pozove pomoć.

Snaha je, kako saznajemo, tada uzela vile i sustigla je, i nanela joj devet uboda, usled čega je nesrećna žena pala na zemlju. Jedna komšinica je čula Ibojino zapomaganje, te je odmah pozvala Hitnu pomoć i policiju. Medicinska ekipa, nažalost, nije mogla da joj pomogne jer je iskrvarila.

- Komšije su obavestile i Ibojinog sina da se nešto strašno dešava u njihovoj kući - nastavlja naš izvor. - Kada je stigao, Hitna pomoć je već bila tu, a ubrzo je došla i policija, koja je uhapsila snahu.

Po pričama pojedinih meštana, Kristina i Zoltan su se u Poljanice doselili pre oko godinu dana iz obližnjeg Bačkog Petrovog Sela. Kao razlog za preseljenje nevenčanih supružnika, navode to što je Kristina navodno u rodnom selu bez razloga napala jednu ženu.

- Koliko u tome ima istine, ne znamo, ali smo čuli i to da se navodno lečila na pshijatriji u bolnicama u Novom Sadu i Novom Kneževcu - kažu komšije. - Priča se po selu i da je Ibojin sin Zoltan nekoliko meseci proveo u zatvoru jer nije plaćao alimentaciju za dete iz prethodnog braka.


SAHRANA U SREDU

TRAGIČNO nastradala Iboja Varga, u sredu će biti sahranjena. Poslednji ispraćaj biće u 13 sati na Katoličkom groblju u Bečeju.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Dačo

02.07.2019. 16:13

Опет треба понављати,ко се лечио у таквим установама увек се морају контролисати,било да су својим поступцима тамо боравили или из разлога натерани да својим поступцима тамо бораве