Ponedeljak, 29.09.2003.

11:28

Putin: Rusija još nije donela odluku o Protokolu iz Kjota

Izvor: Beta

Default images
Rusija još nije odlučila da li da ratifikuje Protokol iz Kjota, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin, pa je budućnost tog ključnog dokumenta za ograničenje klimatskih promena na Zemlji i dalje neizvesna. U govoru na otvaranju međunarodne konferencije o klimatskim promenama, koja se do 3. oktobra održava u Moskvi, Putin je rekao da je Rusija više puta pozvana da ratifikuje Protokol iz Kjota i očekuje da će takvi zahtevi biti ponovljeni na konferenciji u Moskvi, ali je dodao da Rusija još nije spremna da donese tu odluku. "Vlada detaljno razmatra i proučava to pitanje i ceo kompleks teških problema sa tim u vezi" rekao je Putin i dodao da će odluka biti doneta kada se završi taj posao koji mora da bude u nacionalnom interesu Ruske federacije. Da bi Protokol iz Kjota stupio na snagu mora da ga ratifikuje najmanje 55 zemalja koje su 1990. godine sa najmanje 55 odsto učestvovale u stvaranju gasova koji izazivaju efekat staklene bašte. Pošto su SAD, čiji je udeo tada iznosio jednu trećinu, odbacile Protokol, potrebni minimum se može postići samo ako ga Rusija ratifikuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

1 d

Podeli: