Utorak, 02.07.2019.

11:19

U Turskoj opet hapšenja zbog Gulena

Turske vlasti izdale su danas nalog za hapšenje 122 pripadnika vojske zbog sumnje da su povezani sa mrežom imama Fetulaha Gulena.

Izvor: Tanjug

U Turskoj opet hapšenja zbog Gulena
efks/Depositphotos.com/Ilistracija

Gulen živi u egzilu u SAD, a Ankara ga optužuje da stoji iza pokušaja puča 2016. godine.

Tužilaštvo je saopštilo da je policija pokrenula jednu operaciju u Istanbulu, gde traga za 40 osumnjičenih, uključujući visoke vojne oficire, kao i više odvojenih operacija u provincijama Izmir i Konja, navodi agencija Anadolija.

Policija u Izmiru traga za 42 osumnjičenih, u Konji za još 40, prenosi Rojters.

Tri godine od neuspelog pokušaja puča, više od 77.000 ljudi u zatvoru čeka suđenje, a oko 150.000 državnih službenika, pripadnika vojske i drugi u međuvremenu su smenjeni ili suspendovani sa posla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

1 d

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: