Najnovije vesti
Zabava
MONAH KOJI ODRŽAVA SRPSKU ZAJEDNICU NA KOSMETU Nikola Rakočević progovorio o ulozi u novom filmu, zbog njegovih reči mnogi će se DOBRO ZAMISLITI

MONAH KOJI ODRŽAVA SRPSKU ZAJEDNICU NA KOSMETU Nikola Rakočević progovorio o ulozi u novom filmu, zbog njegovih reči mnogi će se DOBRO ZAMISLITI

U filmu koji je inspirisan istinitom pričom o porodici koja nakon ratnih sukoba devedesetih ostaje na svom ognjištu na Kosovu i Metohiji, uspešni glumac tumači ulogu monaha koji održava srpsku zajednicu, a za “TV Magazin“ otkriva sve o ovom poslovnom poduhvatu.

rakocevic foto Kiril Prodanov (4) Foto: K. Prodanov / RAS Srbija
rakocevic foto Kiril Prodanov (4)
Foto: K. Prodanov / RAS Srbija

Radnja psiho-horora “Mrak” se dešava u vreme martovskog pogroma na Kosovu i Metohiji nakon Uskrsa 2004. godine. Obrađuje temu života u konstantnom strahu srpske devojčice Milice koja, nakon što su joj otac i ujak nestali, ostaje sama sa majkom i dedom u sablasnoj kući. Porodicu čuvaju prijateljski nastrojeni pripadnici italijanskog Kfora čija prekomanda, ipak, menja sve…

Danju ih štiti Kfor, a kada padne noć, preživljavaju strašna mučenja.

Foto: K. Prodanov / RAS Srbija

Ispričajte nam više o vašoj ulozi u filmu “Mrak”?

- U ovom filmu tumačim ulogu monaha Dositeja koji ima vrlo kompleksan zadatak da održi srpsku zajednicu u jednom malom mestu na Kosovu. On je skroman, ali vrlo odlučan. Nauštrb svog ugleda i zadatka koji mu je poveren on se odlučuje da podrži život i svetlost koju život nosi sa sobom.

Da li se radujete saradnji sa Slavkom Štimcem i Danicom Ćurčić, kao i sa ostalom filmskom ekipom?

- I Danica i Slavko su svojim radom zadivili mnoge, širom sveta. Jako mi je drago da mi se ukazala prilika da sarađujem s njima.

Vaša poruka za publiku o filmu “Mrak”? Zbog čega bi trebalo da ga pogledaju?

- Nadam se da će u filmu “Mrak” naći bar malo svetlosti.

Foto: K. Prodanov / RAS Srbija

Da li gledate TV i koji su vam omiljeni programi/serijali? Pratite li neku seriju (domaću ili stranu) koju biste preporučili i čitaocima?

- Slabo gledam televiziju. Nemam vremena.

Da li biste nekada pristali da budete voditelj?

- Ne znam. Po meni, to je jako težak posao.

Razmišljate li o karijeri van prostora Srbije? Koji su vaši snovi?

- Razmišljam isto koliko i o karijeri na prostoru Srbije.

Da li se kajete zbog nečega u karijeri?

- Ne, i dobro i loše je služilo mom razvoju.

Foto: K. Prodanov / RAS Srbija

Jaka imena na okupu

U filmu se, osim glavnih uloga - Slavka Štimca (deda Milutin), Danice Ćurčić (ćerka Vukica) i malene debitantkinje Mione Ilov (devojčica Milica), pojavljuju i Nikola Rakočević (sveštenik Dositej), makedonski glumac Kole Angelovski (monah Živan), Slaviša Čurović (Blagoje) i bosanska glumica Slađana Bukejlović (učiteljica Dobrinka).