Doživotna robija Srbinu u Nemačkoj

E. H.

01. 07. 2019. u 21:44

Srbin Milinko P. (28) osuđen je pred nemačkim sudom u Berlinu na doživotnu kaznu zatvora zbog dvostrukog ubistva. Bežeći od policijske potere vozilom pokosio jednu devojku, a stradao je i njegov suvozač

Доживотна робија Србину у Немачкој

SRBIN Milinko P. (28) osuđen je pred nemačkim sudom u Berlinu na doživotnu kaznu zatvora zbog dvostrukog ubistva. Prvostepena presuda mu je izrečena godinu dana nakon što je, kako je ustanovljeno, u toku potere i bežanja od policije pokosio dvadesetdvogodišnju Johanu Han (na slici) na trotoaru. U toku nesreće i njegov suvozač je zadobio teške povrede kojima je podlegao, a povređeno je i još troje ljudi.

Nesreća se dogodila 6. juna prošle godine, kako prenose nemački mediji, oko 21 čas. Devojka je vozila bicikl i čekala je zeleno svetlo. U tom trenutku na nju je u "audi A6" naleteo Milinko P.

- Kretao se brzinom većom od 80 kilometara na sat. Primetio je da ga policija prati, pa je želeo da pobegne. U jednom trenutku je prošao na crveno svetlo i zakucao se u devojku na biciklu, kao i u još nekoliko automobila - rekao je sudija Peter Šuster.

Po mišljenju sudije, nije se obazirao na to da li će nekog povrediti. Devojka je preminula na licu mesta. Osamnaestogodišnji suvozač je podlegao povredama dan kasnije. Milinko P. je u toku potere razbio više vozila. Prema navodima nemačkih medija, on je bežao od civilne patrole policije, nakon što su uočili da je navodno pokušao da ukrade alat iz jednog kamioneta u vrednosti od 300 evra.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Gavrilo77

02.07.2019. 10:23

Pravna drzava? A koliko je dobio, onaj sto je pogodio Moniku Seles nozem? Koliko ce dobiti onaj  sto je ubio Sabana? A Sta mislite da je umesto ovog naseg nesretnika nemac....da li bi dobio dozivotnu?

Ime ili nadimak

02.07.2019. 18:30

@Gavrilo77 - Onaj sto je ubio sabana takodje nije nemac. Sve njih ceka svoje pre ili kasnije

salecux

02.07.2019. 11:36

..da ,tako se to radi u drzavi koja stoji na strani gradjana i čiji ustav je prošaoi najmanju Mesnu Zajednicu dok nije usvojen u Bundestagu.Sve drzavne Sluzbe stoje uz Gradjane i štite ih gde god mogu.

Pravde nema

03.07.2019. 11:54

@salecux - Arapin koji je mučenički silovao i ubio Njemicu studentkinju Mariju,dobio 15 godina zatvora.Arapin koji je silovao i ubio 15-o godišnju Njemicu,dobio 8 godina zatvora.Arapin koji je nožem ubio 16-o godišnjakinju u drogeriji u po bijela dana,dobio 7 godina zatvora.Za svaku crkvenu službu lijevi organizovali protest sa šarenim kišobranima i smetali božijoj službi.Crveni su organizovali susrete mladih djevojaka sa arapskim migrantima,na tv za djecu se pokazuje ljubav između migranata i Njemice,itd