Lončar o vezama sa Zemunskim klanom: Nadležni neka utvrde istinu

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar nije hteo danas da komentariše tvrdnju nekadašnjeg načelnika Uprave kriminalističke policije Srbije Rodoljuba Milovića o vezama sa Zemunskim i klanom Darka Šarića.
Ministar je rekao da su "nadležni organi jedini relevantni da daju odgovor". 
 
"Prvi sam koji se zalaže za demokratiju i da se o tome priča, ali neka nadležni provere svaki detalj, neka oni to ispitaju jer istine ne mogu biti dve. Oni su jedini relevantni da daju odgovor. Zašto bih se ja oglašavao pored njih", naveo je Lončar. 
 
Reagovao je potom i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović koji je ocenio da je "neobično" što Milović za "10 ili 11 godina" koliko je bio na raznim dužnostima u MUP-u, nije napisao nijednu krivičnu prijavu protiv Lončara. 
 
"Sedam godina je bio načelnik beogradske Uprave kriminalstičke policije a potom i načelnik UKP, bio je šef radne grupe koja se bavila istragom ubistva Zorana Đinđića, sa svim ovlašćenjima da vodi istrage od 2003. godine. Zašto za 10, 11 godina nije napisao nijednu krivičnu prijavu", upitao je Stefanović.
 
Ministar policije je dodao da je Ljubiša Buha Čume "više puta bio u poseti Rodoljubu Miloviću" nego što on viđa svoje saradnike iz kabineta.
  • rasha

    02.07.2019 23:23
    @Петровград
    .. терају људе из ове дивне земље"

    sta je divno u ovoj zemlji ?

  • bora

    02.07.2019 00:14
    Ajde ministre nemoj se odricati svojih pesama "Ides za Kanadu" iz mladosti.
    Sta bi sada Duca Spasojevic i Mile Lukovic rekli za ovu tvoju izjavu, da su zivi. Verovatno su zbog toga i otisli za Kanadu.
  • Legalista

    01.07.2019 20:31
    Šta to beše čast i poštenje
    Pa valjda je logično da kad su ovakve stvari i optužbe u pitanju da se i optuženi i sam izjasni da li su optužbe tačne ili izmišljene.Naravno da on to neće jer zna da ga pravosuđe neće goniti pa što bi se izjašnjavao pre vremena.To je isto kao i kad tužilaštvo kaže da je sin Željka Mitrovića kriv za saobraćajku u kojoj je jedna mlada i nevina osoba smrtno stradala i da će tražiti zamislite da ga sud osudi čak na 2 godine zatvora.U prevodu tužilaštvo kaže unapred sudiji da ne treba da ga kazne strožije od 2 godine umesto bar 10 godina. Sramno i jadno. I onda ti veruj državnim institucijama za pravdu ako si lud ili glup.Izuzeci kao sudija Majić sigurno ne bi presuđivali po naredbi ili nagodbi.Na žalost takvih sudija je malo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija