Ajntrahtovo drugo pojačanje uskočilo u Jovićevu „osmicu“, sada je pritisak na Gaćinoviću

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.06.19. | 18:14

Đibril Sou stigao iz Jang Bojsa za 9.000.000 evra

Ajntraht je predstavio i drugo pojačanje ovog leta, čime je nastavljeno jačanje ekipe za narednu sezonu, ali i trošenja novca od obeštećenja Luke Jovića. Nemački klub je za 9.000.000 evra doveo mladog centralnog vezistu Jang Bojsa Đibrila Soua.

Senegalac, rođen u Cirihu, iza sebe ima sebe ima dve odlične sezone u klubu i bio je jedan od najzaslužnijih za dve uzastopne šamponske titule Jang Bojsa. U Ajntrahtu veruju da će njegovim angažovanjem rešiti možda i goruće pitanje centralnog veziste koji bi trebalo da bude spojnica odbrane i napada. Da bi Sise mogao da bude upravo taj govori i podatak da je na 39 nastupa u prošloj sezoni postigao tri gola i zabeležio šest asistencija. Takođe, radi se o igraču koji ima 22 godine, čime je nastavljena serija potpisa mladih igrača, koji bi Ajntrahtu trebalo da donesu višestruki profit kroz narednih nekoliko godina.

Izabrane vesti

Koliko veruju u njegov potencijal pokazuje i činjenica da je potpisao ugovor do 2024. godine. Parafirao je u društvu sportskog direktora Fredija Bobića i zadužio broj za brojem osam, koji je prošle sezone na leđima nosio Luka Jović.
"Đibril Sou je igrač koji je privukao pažnju mnogih klubova i lepo je to što se odlučio za Ajntraht. Uvereni smo u njegov razvojni potencijal. On će nam pomoći svojim tehničkim i atletskim veštinama", poručio je Bobić.

Lokalni mediji, koji se bave dešavanjima u Ajntrahtu, pišu da bi angažovanjem Senegalca pod pritiskom mogao da se nađe srpski vezista Mijat Gaćinović. Nemci navode da vodeći ljudi kluba iz Frankfurta nisu u potpunosti zadovoljni razvojem srpskog fudbalera, od kojeg se očekuje da u narednoj sezoni iskaže sav svoj potencijal i kvalitet i preuzme glavnu ulogu u tomu. Dolazak Soua će ozbiljno pojačati konkurenciju u manevru i dodatno motivisati Gaćinovića da napravi očekivani iskorak.

Sou je već imao kontakt sa nemačkim fudbalom, s obzirom da je 2015. iz matičnog Ciriha prešao u Menhengladbah. Ipak, ubrzo su usledili problemi sa povredom i odlazak u drugi tim, pa je dve godine kasnije prešao u Jang Bojs za 2.000.000 evra. To se ispostavilo ključnim potezom za nastavak karijere.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara